Poliklinika Sinteza

Kod mnogih osoba proces starenja lica nije ograničen samo na donje dvije trećine lica već i na područje obrva i čela. Tradicionalno, to se rješavalo klasičnom metodom podizanja obrva koja je često imala za neželjenu posljedicu podizanje medijalnog dijela obrve i dovodila do neprirodnog, začuđenog izraza čela. Iz tog razloga, naša metoda korekcije spuštenih obrva usmjerena je prvenstveno na podizanje vanjskog, lateralnog dijela obrve. Ovisno o dobi pacijenta i stupnju spuštenosti obrva koristima dvije metode korekcije:

Transpalpebralni brow lift

Korekcija obrva u istom aktu s blefaroplastikom (transpalpebralni brow lift) rezom u području gornjeg kapka. Ova metoda dolazi u obzir kod mladih osoba s diskretnom ptozom kod kojih je potrebna mala korekcija do otprilike 5mm. Prednost postupka je korištenje jednog reza za korekciju kapaka i obrva, a nedostatak ograničena mogućnost podizanja obrve kao i vremensko trajanje efekta. Ponekad se primjećuje prolazno vidljivo udubljenje kože u području gdje je postavljen šav koji podiže obrvu.

Lateralni brow lift

podizanje obrva

Kod većine osoba savjetujemo temporalni (lateralni) brow lift koji izvodimo kroz rez kože skriven u kosi sljepoočice na obje strane. Ovisno o opsegu opuštene kože u području kapka i jagodične regije po potrebi koristimo endoskopsku tehniku. U idealnom slučaju kod pacijenta prvo izvodimo podizanje obrva i jagodica, a nakon cijeljenja i stabilizacije tkiva u novom položaju nakon nekoliko mjeseci radimo blefaroplastiku kada možemo idealno procijeniti koliki je višak kože kapaka.

Obratite nam se s povjerenjem.

POŠALJITE UPIT

Priprema

Odluci o operaciji prethodi detaljan razgovor i pregled. Tom prigodom prof. dr. Mislav Gjurić će pacijentu objasniti prirodu problema i realne mogućnosti njegove korekcije. Konačna odluka i preporuka liječnika ovisi o rezultatu pregleda i mjerenja položaja i elastičnosti kože i potkožnog tkiva obrva, vjeđa, suzne žlijezde i obraza.

Podizanje obrva izvodi se po izboru pacijenta u lokalnoj, potenciranoj ili općoj anesteziji, što pretpostavlja pregled kod našeg anesteziologa i laboratorijske pretrage.

Oporavak

Nakon operacije postavlja se zaštita od flastera, a u oko se mogu kapati kapi za sprječavanje upale i iritacije. U prvih 24h preporuča se korištenje hladnih obloga ili leda, te mirovanje u polusjedećem položaju. Šavi se vade petog dana nakon operacije, a povratak svakodnevnim aktivnostima moguć je nakon desetak dana, ovisno o individualnoj situaciji. Pacijenti s boravkom izvan Zagreba mogu uz pratnju putovati kući dan nakon operacije, a sljedeća je kontrola predviđena nakon 5 dana. U tjednima poslije operacije otečenost postepeno se smanjuje, a konačni rezultat može se očekivati nakon 3-6 mjeseci.

Više o obrvama i jagodicama

Podizanje jagodica i obrva

Ova usluga pruža se na lokaciji:

Naš tim

Prof. dr. sc. Mislav Gjurić, dr. med.

Specijalist otorinolaringologije, subspec. plastične kirurgije glave i vrata

Saznaj više o mislav-gjuric

Dr. sc. Bruno Cvjetičanin, dr. med.

Specijalist opće kirurgije, subspec. plastične kirurgije

Saznaj više o bruno-cvjeticanin

Pošaljite nam upit

    Dodajte fotografiju, dokument ili nalaz liječnika

    Naručite se