Poliklinika Sinteza

SkinPen microneedling tretman

SkinPen Precision tretman je mikroiglicama i vrlo je efikasna nekirurška metoda za uklanjanje i redukciju bora i ožiljaka. Riječ je o mikromehaničkom uređaju koji je osmišljen za pomlađivanje lica prirodnim putem. Koža se obnavlja, a ublažene su i bore, strije te ožiljci na licu.

Uređaj je prepoznat na tržišu po tome što ima 14 mikroiglica izrađenih od visokokvalitetnog japanskog nehrđajućeg čelika, koje u jednoj sekundi naprave čak 1600 mikroskopskih uboda. Za tretiranje cijelog lica dovoljno je svega 20 minuta, odnosno impresivnih 2 milijuna mikrouboda. Lice na ubode reagira aktivacijom prirodnog mehanizma za samoobnovu kože, pa se povisuje razina rasta, kolagena i koža se obnavlja kroz slojeve, što rezultira zdravijom i mlađom kožom.

Mikroiglice ne dovode do stvarnog oštećenja tkiva. Živci šalju električne impulse koji započinju proces zarastanja i time pojačanu proizvodnju kolagena i elastina. Višestruko pojačana struktura kolagena zgušnjava kožu i na taj način ispunjava postojeće ožiljke. Potrebno je imati strpljenja, budući da kolagenim vlaknima i kapilarama treba vremena da se formiraju.

Tijekom tretmana koristi se Skinfuse® LIFT, čisti hidrogel, koji štiti kožu tijekom tretmana od potencijalnog trenja. Gel se dobiva i za kućnu njegu za sljedeća 24 sata korištenja, a u paketu za kućnu njegu nalazi se i Rescue gel za umirivanje kože.

Za koju problematiku se microneedling koristi?

  • Ublažavanje i smanjenje bora
  • Ublažavanje raznih ožiljaka
  • Pomlađivanje lica
  • Zatezanje kože
  • Apsorpciju vitamina i ostalih aktivnih nutrijenata
  • Oživljavanje suhe i beživotne kože
  • Hiperpigmentacije
  • Opuštenu kožu

Koža nakon tretmana

Normalna je pojava da koža nakon tretmana bude crvena i topla (osjećaj je kao nakon duže izloženosti suncu). Dobra vijest je da se ova reakcija smiruje već nakon 12 ili 24 sata. Treba slijediti upute dermatologa o njezi kože nakon tretmana s posebnim preparatima, držati se podalje od sunca i izbjegavati pudere i šminku u periodu od jednog dana.

Za potpuni efekt potrebno je ponoviti ovaj tretman, a finalni benefit vidljiv je i do godine dana od tretmana. Posavjetujte se s doktoricom Matejom Tošić Jukić iz naše poliklinike i zablistajte novim sjajem – pomlađeni i regenerirani. Vaša koža to zaslužuje!

Obratite nam se s povjerenjem

Zatražite svoj termin za konzultacije, tretman ili zahvat putem telefona +385 1 5005 970 ili pošaljite upit.
Naše osoblje kontaktirat će Vas u roku 24 sata putem telefona ili maila i ponuditi termin koji Vam najviše odgovara.

Koristimo kolačiće

Korištenjem naše web stranice potvrđujete da prihvaćate našu upotrebu kolačića. Ovdje možete saznati više o tome kako ih koristimo.

Više o kolačićima