Poliklinika Sinteza

Skinboosteri

Fileri_lice

Što su skinboosteri i kako djeluju?

Skinboosteri su injektibilni preparati čija je glavna svrha očuvanje prirodnog faktora hidratacije i (hidratacija) i pomlađivanje kože. Njihov je glavni sastojak hijaluronska kiselina (HA), prirodna sastavnica vezivnoga tkiva u ljudskom tijelu koja osigurava koži vlagu i svjež izgled. Starenjem se njezina proizvodnja smanjuje, a postojeće zalihe razgrađuju, što dovodi do suhoće, gubitka kvalitete kože te prvih znakova starenja.

Zahvaljujući svojoj izuzetnoj sposobnosti vezanja vode na sebe, hijaluronska kiselina vrlo se često upotrebljava u kozmetičkim proizvodima namijenjenima njezi i hidrataciji kože s konačnim ciljem pomlađivanja (tzv. anti-aging njega).

Najčešće se tretiraju lice, vrat i dekolte.

Tko su kandidati za tretman skinboosterima?

Skinbooster tretman može se primijeniti već od navršene 25. godine života, kada se počinje smanjivati proizvodnja hijaluronske kiseline te gubiti kolagen i elastin, sastavnice ključne za svjež i mladolik izgled. Injektiranje HA molekula u kožu ne tretira samo postojeće znakove starenja nego je i svojevrsna preventiva. Dubinska hidratacija kože, posebno u osoba sa suhim tipom, može spriječiti gubitak vlage te odgoditi njegovu posljedicu – fine linije i bore.

Kandidati za tretman osobe su oba spola koje žele:

 • dubinski hidratizirati svoju kožu
 • spriječiti prijevremenu pojavu znakova starenja ili ublažiti one postojeće (fine linije, površinske bore)
 • poboljšati teksturu i kvalitetu kože
 • da im koža izgleda punije, blistavo i zdravo

Koja je razlika između skinboostera i dermalnih filera?

Oba se tretmana primjenjuju pomoću injekcija, oba glase kao anti-age te kao glavni sastojak sadrže hijaluronsku kiselinu. Logično je stoga postaviti pitanje koja je zapravo razlika između skinboostera i dermalnih filera, a odgovor je: najvećih dijelom u ciljanim rezultatima. I s jednima i s drugima moguće je postići pomlađujući učinak na kožu, popunjavajući ili zaglađujući fine linije i bore. Međutim, skinboosteri, za razliku od filera, nisu namijenjeni za korigiranje kontura lica i povećanje volumena, nego u prvom redu za hidrataciju te poboljšanje teksture i kvalitete kože. Detaljnije o razlikama i obilježjima ovih dviju vrsta tretmana možete pročitati u članku naše dr. Mateje Tošić Jukić.

Obratite nam se s povjerenjem.

POŠALJITE UPIT

Kako izgleda skinbooster tretman?

Tretman započinje čišćenjem lica od ostataka krema i šminke te nanošenjem anestetika u obliku kreme kako ne biste osjećali bol tijekom injektiranja. Postupak se izvodi pomoću tanke igle kojom se preparat unosi pod kožu, a ubodi se rade na različitim mjestima, ovisno o željenim rezultatima i vašim potrebama. Cijeli postupak traje između 15 i 30 minuta.

Kada se vide i koliko traju rezultati?

Učinci tretmana vidljivi su odmah, no s obzirom na to da je za potpuno djelovanje hijaluronske kiseline potrebno neko vrijeme, poboljšanje kože događa se postupno tijekom nekoliko tjedana, a cjeloviti rezultati očekuju se unutar 3 mjeseca.

Trajanje je učinka u prosjeku 6 – 9 mjeseci, ovisno o početnom stanju odnosno dobi, kvaliteti sastojaka te ostalim individualnim čimbenicima. Nakon toga vremena tretman se može ponoviti.

U Poliklinici Sinteza imate u ponudi Juvederm Volite skinbooster te RRS HA Long Lasting skinbooster.

Priprema za tretman

 • Za primjenu skinboostera nije potrebna posebna priprema. Prije postupka naše će vam osoblje potpuno očistiti lice i pripremiti ga za tretman.
 • Na konzultacijama s našim liječnikom važno je da ga obavijestite o alergijama i kožnim bolestima (ako postoje) te eventualnim komplikacijama nakon prethodnih tretmana u kojima su se primjenjivale injekcije.
 • Za optimalne rezultate preporučamo individualnu OBSERV analizu kože lica, kojom je moguće detaljno vizualizirati mjesta dehidracije i teksturu kože s posebnim naglaskom na znakove starenja. Na taj način možemo preciznije tretirati problematična područja.

Mjere opreza

Nakon tretmana moguća je pojava masnica, blagog crvenila, svrbeži ili osjetljivosti tretiranog područja, koji će se povući unutar nekoliko dana. Za ublažavanje reakcija na tretiranim mjestima mogu se primijeniti 10-minutni hladni oblozi tijekom dana.

Za smanjivanje rizika od neželjenih reakcija preporučamo izbjegavati sljedeće:

 • nanošenje šminke i dodirivanje mjesta uboda te tjelovježbu koja izaziva znojenje 24 sata nakon tretmana
 • izravno izlaganje suncu, odlazak u saunu ili solarij 48 sati nakon tretmana
 • primjenu drugih kozmetičkih postupaka sljedećih tjedan dana

Cijena skinboostera

Cijenu tretmana možete provjeriti u aktualnom cjeniku.

Ova usluga se pruža na lokaciji:

Naš tim

Jolanda_Kanižaj_Rajković_dermatologinja_TIM.jpg

Jolanda Kanižaj Rajković, dr. med.

Specijalist dermatovenerologije

Saznaj više o jolanda-kanizaj-rajkovic

Mateja Tošić Jukić, dr. med.

Specijalist dermatovenerologije

Saznaj više o mateja-tosic-jukic

Pošaljite nam upit

  Dodajte fotografiju, dokument ili nalaz liječnika

  Naručite se