Poliklinika Sinteza

Povećanje usana filerima

Prikaz apliciranja filera

Jedan je pjesnik svojedobno napisao da je iskreni osmijeh najljepši ukras ženskog lica. Kad taj ukras čine skladne, pune i senzualne usne, to bez sumnje značajno doprinosi samopouzdanju žene i zadovoljstvu vlastitim izgledom. No, nije kod svih žena uvijek tako, odnosno usne mnogih žena nisu prirodno savršene.

Zbog toga se žene od davnina odlučuju na bojanje usana različitim postupcima, čime su se prikrivale nesavršenosti, a u zadnje vrijeme sve se više žena odlučuje na povećanje usana  dermalnim filerima, kako bi došle do izgleda usana kakav žele.

Dermalni fileri apliciraju se na površinu usana injekcijom, uz pomoć vrlo tanke igle, s ciljem da se podebljaju tanke usne, da se uskladi volumen i veličina između gornje i donje usne te općenito da bi se usne istaknule na licu, tako da ono djeluje skladnije i privlačnije. Da bi se postigla bolja profilna projekcija usana, najčešće se primjenjuju resoptivni fileri hijaluronske kiseline, koji se nakon aplikacije razgrađuju u usnama i dugotrajno čine da usne izgledaju punije.

U Poliklinici Sinteza kod svakog tretmana radi se individualna procjena onoga što treba napraviti kako bi ‘nove’ usne doista uljepšale ženu. Pritom je jako važno paziti na balans između gornje i donje usnice. Zbog toga se kod povećanja usana često kreće s manjim dozama dermalnih filera, uz postupnu nadogradnju, kako bi se izbjegla mogućnost da se pretjera.

Iskoristite do 20% POPUSTA na dermalne filere.

POŠALJITE UPIT

Tko su kandidati za povećanje usana dermalnim filerima?

Na zahvat se gotovo u pravilu odlučuju žene, a njihov cilj nerijetko je dobiti usne kakve ima Angelina Jolie. Kod mlađih žena najčešći je motiv povećanje izrazito tankih usana, ili prikrivanje nesavršenosti kad je u pitanju odnos između gornje i donje usne.  Kod žena u zrelim godinama, uz ove razloge često se ističe i potreba da se smanji utjecaj godina, odnosno da podignu opuštene krajeve usana i dodatno ih naglase. No, pritom treba biti realan i svjestan mogućnosti koje su vam na raspolaganju.

Povećanje usana dermalnim filerima namijenjeno je svima koji žele poboljšati izgled usana, bilo da je riječ o gubitku volumena, asimetriji ili ublažavanju bora. No, same usnice su vrlo kompleksne i tu treba uzeti u obzir cijelu perioralnu regiju. Ako vam je brada mala, ako su donja ili gornja čeljust male, ako su zubi i zagriz nepravilni, potrebno je razmišljati i kako nadoknaditi taj nedostatak i osigurati potporu usnicama.

Što treba znati prije povećanja usana dermalnim filerima?

Jako je važno  izabrati dobro educiranog estetskog liječnika koji će znati kvalitetno procijeniti omjere na vašem licu i pomoći vam da zahvatu pristupite s realnim očekivanjima. Presudno je i iskustvo liječnika, koji mora znati procijeniti kojom metodom će doći do željenog rezultata.

Naime, moguće je primijeniti filere samo u unutarnjim rubovima usana, ili samo u gornju, odnosno samo u  donju usnicu, ili, pak, tako da filerima samo naglasi  Kupidov luk vrha usana. Svaka od spomenutih metoda dat će drukčije rezultate, a na stručnjaku je da procijeni kojom metodom će se najbolje približiti cilju. U Poliklinici Sinteza prije zahvata ćete dobiti realnu procjenu stanja te očekivanog učinka od primjene dermalnih filera na usnama.

U slučaju oralnog herpesa, određenih bolesti, poput dijabetesa ili sistemskog lupusa, bilo kakvih ožiljaka, problema s vezivnim tkivom ili problema zgrušavanja krvi, ne preporučuje se tretman povećanja usana.

Kako izgleda zahvat povećanja usana dermalnim filerima?

Zahvat se izvodi injekcijom filera s tankom iglom, malim, nježnim ubodima, tako da se dermalni fileri ravnomjerno rasporede. Prije toga lice treba u potpunosti očistiti od šminke i prljavštine, a liječnik će nanijeti anestetsku kremu i sprej na usnice, kako bi tretman bio u potpunosti bezbolan, te odlučiti o tome koju metodu će koristiti. Cijeli zahvat traje oko 45 minuta, nakon čega ne treba mirovati.

Kako izgleda i koliko traje oporavak nakon zahvata?

Neposredno nakon zahvata povećanja usana dermalnim filerima  usnice mogu biti otečene 24 do 48 sati, no otok će sigurno splasnuti i ne treba se bojati da će usne zadržati neprirodan izgled. Moguće je da se dan nakon zahvata na gornjoj ili donjoj usnici javi podljev, ili da usnice budu natečene i blago plave. Da biste umirili te reakcije, preporučuje se hlađenje usana kockicom leda, laganim kružnim pokretima kockice leda preko cijelih usana, bez pritiskanja.

Zato je dobro uzeti si dva do tri dana odmora nakon zahvata, ili barem dogovoriti da radite od kuće, kako biste kroz taj proces prošli u miru.

Osjetite li dan-dva nakon zahvata ‘grudice’ u usnama, treba se javiti na kontrolu, na kojoj će liječnik procijeniti je li masažom potrebno ‘razbijati’ te grudice. Dva do tri dana nakon tretmana izbjegavajte alkohol i lijekove koji razrjeđuju krv (primjerice Aspirin, Andol, Lupocet i slične), a strogo je zabranjeno trljati ili masirati usnice, odnosno pomicati ubrizgani filer prstima.

Nakon tretmana ne stavljajte na usne nikakve preparate (kreme ili masti) te izbjegavajte nanošenje šminke tijekom prvih dan ili dva. Da biste produljili učinak tretmana, nakon što oteklina splasne, dobro je započeti s korištenjem balzama za usne s aktivnim sastojcima, poput antioksidansa, vitamina E i hijalurona.

Iskustva pacijenata

U većini slučajeva podljev i otekline na usnama povlače se u roku od dva do tri dana, a konačni rezultati tretmana vidljivi su nakon otprilike dva tjedna. Veliki broj pacijentica već u toj je fazi zadovoljan postignutim rezultatima, dok se ponekad može pristupiti nadogradnji dermalnih filera.

Koje su mjere opreza potrebne?

Nemojte trljati, masirati usnice ili sami gurati proizvod prstima – ovo je strogo zabranjeno. Nakon aplikacije, liječnik će sam izmasirati usnice i tako preraspodijeliti preparat tamo gdje procjeni da je potrebno. Osjetite li eventualno nakon dan-dva ‘grudice’, kontaktirajte Polikliniku i po potrebi ćete doći na kontrolni pregled. Prvi dan nakon tretmana potrebno je izbjegavati korištenje šminke.

Cijena povećanja usana

Više o cijeni tretmana možete provjeriti u aktualnom cjeniku Poliklinike Sinteza te nas kontaktirati telefonski na broj: +385 1 5005 970 ili putem maila info@sinteza.hr za više informacija. Za direktne rezervacije termina kliknite na link.

Ova usluga pruža se na lokaciji:

Naš tim

Mateja Tošić Jukić, dr. med.

Specijalist dermatovenerologije

Saznaj više o mateja-tosic-jukic

Dr. sc. Bruno Cvjetičanin, dr. med.

Specijalist opće kirurgije, subspec. plastične kirurgije

Saznaj više o bruno-cvjeticanin
Jolanda_Kanižaj_Rajković_dermatologinja_TIM.jpg

Jolanda Kanižaj Rajković, dr. med.

Specijalist dermatovenerologije

Saznaj više o jolanda-kanizaj-rajkovic

Pošaljite nam upit

    Dodajte fotografiju, dokument ili nalaz liječnika

    Naručite se