Poliklinika Sinteza

Mezoterapija lica

Prikaz apliciranja koktela aktivnih supstanci u kožu

Mezoterapija podrazumijeva apliciranje koktela aktivnih supstanci u kožu, koje doprinose rješenju određenih problema kože te regeneraciji kože i njenom pomlađivanju. Ovisno o problemima kože koji se tretiraju, za svakog pacijenta priprema se individualna kombinacija sastojaka, s ciljem da se postigne što bolji regenerirajući učinak na kožu.

U tim se kombinacijama koriste:

  • hijaluronska kiselina,
  • vitamini,
  • minerali,
  • antioksidativna sredstva (koji zajedno potiču fibroblaste na produkciju kolagena, elastina i međustanične tvari te štite stanice od oštećenja slobodnim radikalima).

Spomenuti sastojci se mikroinjekcijama ubrizgavaju u gornje slojeve kože, čime se osigurava njihovo prodiranje preko epidermalne barijere u dublje dijelove kože, gdje su ti aktivni sastojci mezoterapije i najučinkovitiji.

Mezoterapija se koristi za zatezanje i vraćanje tonusa kože, ublažavanje bora, hiperpigmentacijskih mrlja, kao i u tretmanu masnog vlasišta sklonog seboreji i perutanju te za tretman vlasišta kod pojačanog opadanja kose.

U Poliklinici Sinteza nudimo široku paletu preparata za mezoterapiju koji pružaju raznoliku pomoć u rješavanju brojnih estetskih problema povezanih s kožom lica, tijela i glave. Koristimo proizvode renomiranih proizvođača Mesoestetic i Fillmed Labaratories.

Obratite nam se s povjerenjem.

POŠALJITE UPIT

Tko su kandidati za mezoterapiju lica?

Mezoterapija daje dobre učinke kod suhe i sivkaste kože, kod osoba kod kojih su izraženi znakovi fotostarenja te kod osoba sa zrelijom kožom. Dobar učinak postiže se i kod izrazito suhe kože te kod ublažavanja hiperpigmentacijskih mrlja.

Iako se prvi znakovi starenja kože najčešće pojavljuju u 30. godinama, preporuka je započeti s mezoterapijom već u kasnim dvadesetima, radi usporavanja tog procesa. Mezoterapija lica je jednako učinkovita i u kasnijoj dobi, no kod pacijenata kod kojih su znakovi starenja vrlo izraženi, dobro ju je kombinirati s drugim metodama, primjerice s Vistabel terapijom lica protiv bora, ili laserskim pomlađivanjem, jer će učinak mezoterapije tako biti veći.

Što treba znati prije mezoterapije lica?

Barem šest mjeseci prije tretmana mezoterapije lica ne biste smjeli raditi kemijski piling lica. Oko mjesec dana prije mezoterapije lica obavezno treba štititi kožu lica od UV sunčevih zraka, svakodnevnom primjenom zaštitne kreme s visokim SPF faktorom (minimalno 30), a ista vrsta zaštite obavezna je i nakon tretmana.  Također, tjedan dana prije mezoterapije lica trebalo bi izbjegavati nesteroidne protuupalne lijekove, kako bi se smanjio rizik od krvarenja i pojave modrica.

Kako izgleda zahvat  mezoterapije lica?

Prije svakog tretmana dermatolog u Poliklinici Sinteza obavit će pregled kože lica i odrediti sastav mezokoktela koji treba primijeniti, ovisno o stanju kože i problemima koji se tretiraju. Na primjer, zrelijoj koži potrebna je veća količina hijaluronske kiseline nego mlađim klijentima, dok suha koža treba posve drugačiji omjer sastojaka nego masna koža.

Na početku tretmana na kožu se aplicira anestetska krema. Potom se tankim iglicama u kožu aplicira koktel aktivnih sastojaka, tako da se oni ravnomjerno rasporede ispod kože na cijelom području koje se tretira.

Kako izgleda i koliko traje oporavak nakon mezoterapije lica?

U većini slučajeva pacijent se odmah nakon tretmana može vratiti uobičajenim obavezama. Ponekad se u prvim satima nakon tretmana mogu javiti crvenilo i otekline od uboda injekcije, što obično prolazi u roku od nekoliko sati.  Rijetko se mogu javiti alergijske reakcije i tada se obavezno treba javiti u polikliniku na pregled, kako bi pacijent bio pod kontrolom liječnika. Rijetko se mogu javiti manji podljevi koji obično brzo nestaju, a mogu se prekriti šminkom.

Iskustva pacijenata

Najbolji učinak mezoterapije lica postiže se kad se s njom započne u mlađoj dobi, u vrijeme dok znakovi starenja kože još nisu jako izraženi, kako bi se usporilo starenje kože.

Koje su mjere opreza potrebne?

Neposredno nakon mezoterapije lica ne biste se smjeli izlagati suncu i umjetnim izvorima UV zračenja. Također, izbjegavajte šminku i nanošenje bilo kakvih krema na lice. Poslije mezoterapije kožu lica treba štititi od štetnog djelovanja UV zraka odgovarajućom kremom za sunčanje.

Riječ je o tretmanu koji je siguran i nema štetnih posljedica na kožu, no iznimno je važno prepustiti se rukama dobro educiranih stručnjaka koji koriste koktele supstanci provjerene kvalitete.

Cijena mezoterapije

Više o cijeni mezoterapije možete provjeriti u aktualnom cjeniku Poliklinike Sinteza te nas kontaktirati telefonski na broj: +385 1 5005 970 ili putem maila info@sinteza.hr za više informacija. Za direktne rezervacije termina kliknite na link.

Ova usluga pruža se na lokaciji:

Naš tim

Mateja Tošić Jukić, dr. med.

Specijalist dermatovenerologije

Saznaj više o mateja-tosic-jukic
Jolanda_Kanižaj_Rajković_dermatologinja_TIM.jpg

Jolanda Kanižaj Rajković, dr. med.

Specijalist dermatovenerologije

Saznaj više o jolanda-kanizaj-rajkovic

Pošaljite nam upit

    Dodajte fotografiju, dokument ili nalaz liječnika

    Naručite se