Poliklinika Sinteza

Mezoterapija vlasišta

Prikaz mezoterapije vlasišta

Mezoterapija vlasišta je tretman injektiranja koktela vitamina, minerala, hijalurona i drugih aktivnih tvari u vlasište. Time se potiče obnavljanje vlasišta i rast kose te kjačaju slabe i lomljive vlasi. Tretman se već desetljećima koristi kao jedna je od najpopularnijih metoda pomlađivanja vlasišta, ali i kože lica i tijela.

Koktel vrijednih tvari koji se aplicira u vlasište hidratizira, revitalizira, hrani i stimulira vlasište, čime se potiče obnova i rast kose. Ukratko, umjesto da uzimate vitamine i minerale koji djeluju na zdravlje vlasišta u obliku dodataka prehrani, mezoterapijom se oni apliciraju direktno u vlasište, čime se ono direktno opskrbljuje svim elementima potrebnim za regeneraciju i revitalizaciju.

Obratite nam se s povjerenjem.

POŠALJITE UPIT

Tko su kandidati za zahvat?

Naše vlasište uslijed starenja ili određenih bolesti i stanja može izgubiti vlagu, a ako usto oslabi i  cirkulacija, slabija je prokrvljenost vlasišta i opskrba korijena kose hranjivim tvarima. To s vremenom može dovesti do opadanja kose ili pogoršanja kvalitete kose, koja će postati tanka, lomljiva i bez sjaja.

Mezoterapija vlasišta je nekirurška i minimalno invazivna metoda estetske dermatologije koja može zaustaviti taj proces te potaknuti obnovu vlasišta.

Kandidati za ovaj tretman su muškarci i žene koji imaju problema s vlasištem i kvalitetom kose i počeli su gubiti kosu. Najčešće se javljaju relativno mladi ljudi, u 30-ima i 40-ima, kod kojih je zamjetan rani gubitak kose, kod kojih su rezultati obično jako dobri jer postoji veliki broj folikula koje se mogu ‘vratiti u život’.  Za tretman se javljaju i ljudi iznad 50 godina, kod kojih se najčešće radi o želju da uspore gubitak kose i odumiranje folikula.

Kako izgleda zahvat mezoterapije vlasišta?

Prije tretmana dermatolog će pregledati vlasište i ako je mezoterapija vlasišta ona koja bi mogla biti korisna, odmah joj možete pristupiti.  Prije tretmana obavlja se dezinfekcija i blaga anestezija vlasišta, nakon čega liječnik sitnom iglom započinje aplikaciju mezoterapijskog koktela pod kožu. Količina mezoterapijskog koktela ovisi o stanju vlasišta, a obično se koristi jedna ampula (5 mL) za jedan tretman.

Nakon tretmana ponovno se dezinficira cijelo vlasište, a nakon toga treba temeljito posušiti kosu. Zahvat obično traje oko 45 minuta, uz 30 minuta pripreme i 15-ak minuta samog tretmana. Po završetku tretmana preporuka je 24 sata ne prati kosu jer dok se ubodi ne zatvore, agresivniji šampon mogu iziritirati područje uboda.

Što treba znati prije mezoterapije vlasišta?

Već nakon mjesec dana od tretmana primijetit ćete da vam je kosa prestala opadati, ili je opadanje usporeno, kao i da dolazi do rasta novih vlasi. Osim toga, popravit će se struktura i kvaliteta kose – manje će pucati i ojačat će vlasi, što će se vidjeti na volumenu kose.

Ovaj tretman često se koristi i nakon operativnog zahvata transplantacije kose, kako bi se ubrzao i pospješio proces ponovnog rasta kose. Nažalost, kod nekih vrsta alopecije mezoterapija nema većeg učinka. Takav je slučaj s ožiljkastom alopecijom te alopecijom iza koje stoji neka akutna bolest. Treba imati na umu da obično nije dovoljan samo jedan zahvat, odnosno da mezoterapiju vlasišta treba ponoviti. Broj tretmana ovisi o stanju vlasišta, no obično se preporučuje šest tretmana mezoterapije vlasišta, uz razmak od 2 do 4 tjedna.

Nakon svakoga od tih tretmana radi se evaluacija, a nakon svih i procjena potrebe da se nastavi s povremenim tretmanima kako bi se postignuto stanje održavalo. Druga je mogućnost da se postupak ponovi nakon pauze od 3 do 6 mjeseci. Ponekad se preporučuje da se ovaj tretman kombinira s obnovom vlasišta vlastitom krvlju, posebno ako očekivani rezultati izostanu, ali i onda kad su rezultati dobri, s ciljem da se poboljšaju.

Kako izgleda oporavak nakon mezoterapije vlasišta?

Zahvat nema nikakvih komplikacija i u pravilu nije potreban nikakav poseban oporavak.

Iskustva pacijenata

Mezoterapija vlasišta daje jako dobre rezultate kad treba obnoviti vlasište i zaustaviti opadanje kose, te posebno kad želimo oporaviti tanku kosu sklonu pucanju, a korisna je i u borbi protiv seboreje i prhuti. Pacijenti u dobi do 50 godina obično imaju iznimno dobre rezultate, dok uspjeh tretmana kod starijih osoba ovisi o broju aktivnih folikula. Ipak, u obje dobne skupine može se očekivati zamjetno poboljšanje.

Mjere opreza

Nema nikakvih poznatih komplikacija tretmana niti posebnih mjera opreza kojih bi se trebalo pridržavati.

Cijena mezoterapije vlasišta

Više o cijeni tretmana možete provjeriti u aktualnom cjeniku Poliklinike Sinteza te nas kontaktirati telefonski na broj: +385 1 5005 970 ili putem maila info@sinteza.hr za više informacija. Za direktne rezervacije termina kliknite na link.

 

Ova usluga pruža se na lokaciji:

Naš tim

Mateja Tošić Jukić, dr. med.

Specijalist dermatovenerologije

Saznaj više o mateja-tosic-jukic
Jolanda_Kanižaj_Rajković_dermatologinja_TIM.jpg

Jolanda Kanižaj Rajković, dr. med.

Specijalist dermatovenerologije

Saznaj više o jolanda-kanizaj-rajkovic

Pošaljite nam upit

    Dodajte fotografiju, dokument ili nalaz liječnika

    Naručite se