Poliklinika Sinteza

Lasersko uklanjanje dlaka

Prikaz laserskog uklanjanja dlaka na području pazuha

Obratite nam se s povjerenjem.

POŠALJITE UPIT

 

Svilenkasta i glatka koža bez dlačica nalazi se na popisu želja mnogih ljudi diljem svijeta.

Ne čudi stoga što su britvice, epilatori, pjene za brijanje te trake s voskom sastavni dio skoro svakog kupaonskog ormarića. No, sve ove metode uklanjanja dlačica zahtijevaju svakodnevnu brigu. A u užurbanom svijetu kao što je naš, svaka dodatna obaveza znači manje vremena za stvari koje su nam doista bitne.

Zato zaboravite na brijanje, zaboravite na urasle dlake i mrlje koje s njima dolaze. Laserska epilacija je moderno rješenje za potrebe modernog čovjeka.

Što je laserska epilacija?

Laserska epilacija je postupak trajnog uklanjanja dlačica na tijelu. Kao što sam naziv govori, u ovom tretmanu koristimo diodni laser. Njega prislanjamo na područje kože na kojem želimo trajno ukloniti dlačice kako bi odaslao svjetlost do korijena dlačice. Tamo dolazi u kontakt s melaninom u dlaci te se svjetlost iz lasera pretvara u toplinu.

Rezultat? Toplina oštećuje područje oko dlačica, pa se svakim tretmanom sve više smanjuje njihov rast.

No, neka vas ne brine činjenica što kod ovog tretmana dolazi do oštećenja – sam postupak uopće nije bolan. Štoviše, u Poliklinici Sinteza koristimo Primelase by Sinclair, najjači diodni laser na svjetskom tržištu. Njegova napredna tehnologija garantira bezbolan i brz tretman, a opet najbolje moguće rezultate laserskog uklanjanja dlaka.

Moguće je uklanjanje dlačica s lica, nogu, pazuha, prepona, ruku – svih vidljivih područja gdje su dlačice dovoljno tamne. Ovisno o strukturi i gustoći dlačica varira i broj potrebnih tretmana, no obično se govori o otprilike šest tretmana laserom.

Bezbolna laserska epilacija

Tko je kandidat za lasersko uklanjanje dlaka?

Muškarci, žene – svi koji se želite trajno riješiti problema s neželjenim dlačicama. Optimalne će rezultate vidjeti osobe svijetlije puti te tamnih dlaka.

Imajte na umu da ova metoda ne djeluje na svijetle i sijede dlačice koje u sebi nemaju melanina za koji se svjetlost veže. Također, nikako se ne preporuča lasersko uklanjanje dlaka u trudnoći te taj postupak ne prakticiramo.

Priprema za tretman i mogući rizici

Kao i kod svakog drugog tretmana, potrebno je napraviti neke pripreme s vaše strane kako biste osigurali njegovu uspješnost. No, nećete morati puno toga mijenjati – dovoljno je samo slijediti nekoliko pravila.

Nekoliko tjedana prije laserske epilacije:

  • Izbjegavajte uklanjanje dlačica metodama kao što su epilator ili vosak četiri do šest tjedana prije tretmana.
  • Izbjegavajte izlaganje suncu, korištenje solarija i sredstva za tamnjenje kože mjesec dana prije tretmana. Ako je koža potamnila, pričekajte da se vrati u prirodnu nijansu.
  • Ako uzimate antibiotske tretmane protiv akni, potrebno je prestati s terapijom četiri do šest tjedana prije tretmana.

Neposredno prije laserske epilacije:

  • Željeno područje potrebno je obrijati britvicom dan prije tretmana.
  • Ne stavljajte sredstva za njegu kože (kreme, losioni i slično), šminku te dezodoranse na područje koje se tretira laserom.

Naravno, prije samog tretmana imat ćete konzultacije s našim specijalistima kako bismo odredili točan broj tretmana koji vam je potreban. Na tim ćete konzultacijama saznati sve potrebne informacije, a za dodatna pitanja uvijek vam stojimo na raspolaganju.

 

Oporavak nakon laserske epilacije

Ako nakon tretmana primijetite crvenilo, oticanje ili blago peckanje, ne brinite – ovo je sasvim normalno. Kako biste ga ublažili, dovoljno je staviti hladne obloge. S druge strane, ako se radi o jačoj reakciji, liječnik će vam nadraženo područje premazati steroidnom kremom.

U narednim tjednima vjerojatno ćete primijetiti i ispadanje dlaka. S vaše strane, važno je samo da nakon tretmana izbjegavate izlaganje suncu ili solarije.

Mjere opreza

Kao što je to i inače slučaj s kozmetičkim tretmanima, uspješnost varira kod svakog zasebnog laserskog uklanjanja dlaka. Iskustva kažu da ona ovisi o boji i debljini dlake, kao i dubini korijena. No, čak i ako primijetite da su neke dlačice ponovno izrasle, one će biti puno tanje i svjetlije.

Cijena

Ovisno o regiji tijela koja se tretira laserskim uklanjanjem dlaka, cijena može varirati. Razlog tome naravno leži u širini područja – nije isto uklanjati dlake na nogama i ispod pazuha. No, svima se preporuča ukupno šest tretmana kako bi laserska epilacija imala potpuni učinak.

Točnu cijenu za svako područje možete saznati u našem cjeniku.

Odgovore na sva dodatna pitanja možete saznati na besplatnim konzultacijama koje smo vam osigurali prije samog tretmana. Njih možete zakazati na broj telefona +385 1 5005 970 ili mailom na info@sinteza.hr. Naravno, možete koristiti i kontakt obrazac koji se nalazi na našoj web stranici.

Od prvog kontakta do kraja tretmana, s nama ste uvijek u pouzdanim rukama.

Ova usluga pruža se na lokaciji:

Naš tim

Ana Mogulić

Voditelj lokacije Sinteza Skin Clinic

Saznaj više o ana-mogulic

Tena Šunić Babić

Medicinski kozmetolog

Saznaj više o tena-sunic

Magdalena Balak

Medicinski kozmetolog

Saznaj više o magdalena-balak
Martina Svekrić_medicinska kozmetologica

Martina Svekrić

Medicinski kozmetolog

Saznaj više o martina-svekric

Pošaljite nam upit

    Dodajte fotografiju, dokument ili nalaz liječnika

    Naručite se