Poliklinika Sinteza

CoolSculpting kriolipoliza

Iskoristite pogodnost i dođite na besplatne konzultacije do kraja svibnja te ostvarite do 30% POPUSTA!

REZERVIRAJTE TERMIN

Prirodan način na koji tijelo pohranjuje višak masti očituje se u lokaliziranim masnim naslagama i celulitu. Ovakav izgled nije estetski prihvatljiv, a i upućuje na nezdrave životne navike.

Čak i kod promjena navika te uključivanja zdrave prehrane i vježbanja u svoju životnu rutinu, moguće je da ćete i dalje imati problem s ovim masnim nakupinama. Regije koje su najugroženije su trbuh, bedra, koljena, nadlaktice i leđa.

CoolSculpting je vodeći tretman za neinvazivnu redukciju masnog tkiva. Djeluje na principu kriolipolize, tj. jedinstvenom tehnologijom zamrzava i eliminira masne stanice. Efikasnost i učinkovitost ovog tretmana potvrđuje izvedba više od deset milijuna puta. Ovo je odlična alternativa liposukciji, a svoj tretman možete napraviti u Poliklinici Sinteza.

Kriolipoliza je tehnologija zamrzavanja koja daje dugoročne rezultate. Masne stanice ne vole hladnoću, pa će se na određenoj temperaturi jednostavno smrznuti. Kada se dogodi smrzavanje sala tijelo će prirodno eliminirati mrtve stanice u roku od 3 mjeseca, što će rezultirati s do 27% nepovratnog smanjenja broja masnih stanica u tretiranom području.

Svi imamo određenu količinu masnih stanica. Broj istih se počinje smanjivati nakon puberteta. Kad dobivamo na težini, povećava se volumen masnih stanica, ali ne i njihov broj. Neki pojedinci mogu imati tvrdokorne nakupine masnoće na određenim dijelovima tijela, koje je, usprkos disciplini koja uključuje pravilnu prehranu i tjelovježbu, teže smanjiti. Riječ je najčešće o trbuhu, bedrima, nadlakticama i leđima.

Loša prehrana primarni je razlog za nastanak masnih naslaga, ali i neizostavni stres koji je sve zastupljeniji. Adrenalin, koji je tijelo izlučilo u nedostatku tjelesne aktivnosti, nema kamo otići, zbog čega se taloži oko struka u obliku masti i glukoze. Postoje potkožne, odnosno vanjske masne naslage, koje su okom vidljive i opipljive na tijelu. Lako nastaju i nestaju uz redovite treninge i zdravu pravilnu prehranu.

Druge su one štetnije masti, koje se nalaze u organizmu i nisu vidljive. Veća vjerojatnost za taloženje opasnih masnih naslaga je kod osoba koje su šire u struku, tj. oko trbuha. Masti se nakupljaju oko organa, dublje ispod kože i veći je rizik od kardiovaskularnih bolesti.

Kada govorimo o CoolSculptingu ili kriolipolizi – to nije primarno tretman za gubitak tjelesne težine. No, efikasan je za žene i muškarce sa zdravim prehrambenim navikama i aktivnim načinom života, vrlo je siguran i učinkovit način za smanjenje viška masnoće, bez potrebe za liposukcijom.

Što sve čini CoolSculpting?

Uređaj ima tri aplikatora s različitim vremenima apliciranja, ovisno o regiji koja se želi tretirati te količini masnih stanica koje se žele reducirati:

 • CoolAdvantage – 35 minuta
 • CoolAdvantage Petite – 35 minuta
 • CoolAdvantage Plus – 45 minuta

Naš stručni tim će procijeniti koji aplikator je najbolje koristiti u Vašem individualnom slučaju i koliko je puta potrebno ponoviti tretman. Tim medicinskih kozmetologa će nakon detaljne dijagnostike dobiti procjenu analize sastava Vašeg tijela i točne mjere, na temelju čega će definirati plan terapije.

Za dodatna pitanja o sigurnosti tretmana uvijek se možete obratiti našem stručnom timu tijekom konzultacija. Tijekom samog procesa smrzavanja masnih naslaga cijeli kozmetološki tim iz Poliklinike Sinteza Vam je na raspolaganju te će paziti na svaki detalj.

Prije tretmana trebate provjeriti kako Vaše tijelo reagira na hladnoću te bolujete li od nekih bolesti koje predstavljaju mjere opreza. Vaša sigurnost nam je na prvom mjestu!

 

Naručite se na besplatne konzultacije

NARUČITE SE

Kandidati

CoolSculpting je ciljani tretman kojim se može tretirati samo potkožno masno tkivo koje je mekano. Područja koja se mogu tretirati kriolipolizom su trbuh, bokovi, gornji dio leđa, prsa, masno tkivo ispod stražnjice.

Kriolipoliza namijenjena je osobama s idealnom tjelesnom težinom ili blizu idealne, koje žele smanjiti masno tkivo na nekom od  područja odobrenih za tretiranje od strane FDA (Američka agencija za lijekove):

 • trbuh
 • bokovi
 • gornji dio leđa
 • prsa
 • unutarnji dio bedara
 • masno tkivo ispod stražnjice

 

Priprema

Prvi korak je dolazak na konzultacije kod našeg vrhunskog tima stručnjaka koji će prije samog tretmana napraviti svu potrebnu dijagnostiku i procijeniti može li se masno tkivo ukloniti tretmanom kriolipolize. Također, koji su Vaši ciljevi i kako sam postupak smrzavanja masnih naslaga i celulita izgleda.

Napravit će se plan tretmana prilagođen vašem tijelu i potrebama.

Predviđa se 1-2 potrebna dolaska na tretman. Točan broj dolazaka i potrebnih ciklusa za određenu regiju definiraju se individualno za svakog klijenta, nakon detaljnih konzultacija.

Nije potrebna nikakva posebna priprema prije tretmana.

 

Tijek zahvata

Na samom početku označava se područje koje će se tretirati. Drugi korak je stavljanje podloge od gela, koja stvara barijeru između kože i aplikatora.

Aplikator se potom prislanja na područje tijela i proces započinje – zamrzavanje masnih stanica u narednih 35 – 75 minuta (smrzavanje sala), ovisno o aplikatoru i području koje se tretira.

Tijekom tretmana sustav CoolControl, zahvaljujući višebrojnim integriranim senzorima, prati tjelesnu temperaturu klijenta i prema tome prilagođava temperaturu, tj. hladnoću samog aplikatora.

Osjećaj blagog štipanja, povlačenja, intenzivna hladnoća, peckanje, popratni su dio ovog tretmana. Obično nastaju u prvih 2-5 minuta nakon početka, kada se područje tijela počne hladiti.

Tijekom trajanja tretmana možete se opustiti, čitati omiljeno štivo ili nesmetano odgovarati na mailove.

Nakon što uređaj završi s hlađenjem, tretirano područje se kratko izmasira kako bi se razbile obrađene masne stanice i time utjecalo na smanjenje masnoće.

Već nakon 3 tjedna možete vidjeti promjene nakon tretmana, a značajnije rezultate nakon 3 mjeseca.

 

Oporavak

Nema potrebe za oporavkom nakon tretmana. Crvenilo, oticanje, modrice, zatezanje, peckanje, blagi bolovi, svrbež, popratne su nuspojave nakon tretmana. Obično nestaju unutar nekoliko dana.

Kao i kod svakog tretmana, dodatne nuspojave se mogu pojaviti, ali su rijetke.

 

Mjere opreza

Tretman se ne izvodi na osobama koje boluju od sljedećeg:

 • Krioglobulinemija – bolest definirana prisutnošću krioglobulina, proteina koji se zgušnjavaju pri nižim temperaturama
 • paroksizmalna noćna hemoglobinurija – rijetka hemolitična anemija koju uzrokuju nagle, povratne navale razaranja crvenih krvnih stanica u imunološkom sustavu
 • hladna aglutininska bolest – rijetka vrsta autoimune hemolitičke anemije
 • trudnoća i dojenje

Tretman smrzavanja sala, kako ga se kolokvijalno naziva, ne preporučuje se izvoditi na području hernije, čak i ako je uklonjena. Također se ne preporučuje izvoditi CoolSculpting tretman na ili oko dijastaze rektusa (ravnog trbušnog mišića).

Pozivamo Vas na besplatne konzultacije, gdje će Vam naše stručne medicinske kozmetologice dati odgovore na sva Vaša pitanja.

 

Cijena CoolSculpting tretmana

Više o cijeni tretmana možete provjeriti u aktualnom cjeniku Poliklinike Sinteza te nas kontaktirati telefonski na broj: +385 1 5005 970 ili putem maila info@sinteza.hr za više informacija. Za direktne rezervacije termina kliknite na link.

 

Ova usluga pruža se na lokaciji:

Naš tim

Ana Mogulić

Voditelj kozmetološkog odjela

Saznaj više o ana-mogulic

Tena Šunić

Medicinski kozmetolog

Saznaj više o tena-sunic

Magdalena Balak

Medicinski kozmetolog

Saznaj više o magdalena-balak

Obratite nam se s povjerenjem

Zatražite svoj termin za konzultacije, tretman ili zahvat putem telefona +385 1 5005 970 ili pošaljite upit.
Naše osoblje kontaktirat će Vas u roku 24 sata putem telefona ili maila i ponuditi termin koji Vam najviše odgovara.