Poliklinika Sinteza

Lasersko pomlađivanje kože

Primjenom laserskog pomlađivanja kože, moguće je umanjiti vidljive znakove starenja na koži kroz inovativnu tehniku koja koristi lasere. Ova tehnika, poznata i kao ‘Skin Rejuvenation’, obuhvaća tri ključna učinka: zatezanje kože lica, uklanjanje sitnih kapilara i smanjenje pigmentacijskih mrlja na koži. Osim što je posebno efikasna na području lica i vrata i dekoltea.

Opis zahvata

Tretmani neinvazivnog laserskog pomlađivanja kože sve su popularniji među osobama koje žele umanjiti posljedice starenja i sunčevog oštećenja koja postaju vidljiva na licu i vratu. Ključni rezultati postižu se korištenjem moćnog XLASE PLUS lasera koji omogućuje kontrolu nad termalnim oštećenjem kože. Specifični optički filtar, izmjenjiv, prilagođava valnu duljinu tipu kože i nesavršenostima koje treba tretirati: površinske vaskularne i pigmentne lezije, fotopomlađivanje i tretman akni.

U tretmanu fotopomlađivanja, svjetlo koje emitira aplikator potiče proizvodnju novog kolagena i poboljšava tonus, teksturu i svjetlinu kože, djelujući neinvazivno, precizno i brzo izvodeći.

Ovaj postupak potiče postupno remodeliranje kolagena i elastina uz očuvanje integriteta epiderme. Zraka intenzivne svjetlosti prodire duboko u kožno tkivo te ciljano pruža terapeutsku toplinu, dok istovremeno aplikator hladi površinu kože. Nakon što oštećeni melanin reapsorbira limfni sustav, stimulira se proizvodnja novog kolagena i elastina, koji zatim zatežu kožu, poboljšavajući njezin izgled, smanjujući crvenilo, otvorene pore, hrapavost kože te plitke bore, i učvršćujući kožu i izbjeljujući pigmentacijske mrlje.

Kandidati

Ukoliko primjećujete vidljive linije, plitke bore ili gubitak osjetljivosti kože nakon tretmana podizanja lica, moguće je da biste bili odličan kandidat za neinvazivno lasersko pomlađivanje kože. Tijekom savjetovanja s našim stručnjacima na konzultacijama – liječnicima i medicinskim kozmetolozima – preporučuje se provođenje personalizirane Observ analize vašeg lica, kako bismo vam pružili stručnu procjenu trenutnog stanja kože lica, uključujući evaluaciju bora, pora, pigmentacija, bakterija i oštećenja.

Obratite nam se povjerenjem

POŠALJITE UPIT

Priprema

Važno je izbjegavati izravnu sunčevu svjetlost na području koje će biti tretirano, što podrazumijeva izbjegavanje sunčanja na otvorenom ili odlazak u solarij najmanje 2 tjedna prije zahvata. Također, preporučuje se redovito korištenje zaštitnog faktora na licu u periodu prije tretmana. Upotreba lasera na prethodno osunčanoj ili oštećenoj koži može rezultirati dodatnim oštećenjem. Prethodno je preporučljivo obaviti HydraFacial tretman u našoj poliklinici kako bi se nježno i bezbolno uklonili gornji slojevi kože i mrtve stanice na kontroliran način.

Tijek zahvata

Nakon nanošenja gela na kožu i postavljanja zaštite za oči, laserski tretman se izvodi u preciznim sekvencama kako bi se obrađivali različiti slojevi kože. Na samom uređaju, medicinski kozmetolog ili liječnik odabire specifični program za tretman, uzimajući u obzir tip kože klijenta i prilagođava snagu lasera prema potrebi. Tijekom tretmana, na određenim područjima može se osjetiti na koži, stoga se koriste pokreti aplikatorom radi minimiziranja nelagode.

Lasersko pomlađivanje kože

Tijekom tretmana, aplikator stvara snažne svjetlosne impulse, dok istovremeno osigurava hlađenje tretiranog područja. Po završetku tretmana, gel se pažljivo uklanja, a na kožu se nanosi odgovarajuća maska, odnosno završna njega.

Oporavak

Nakon tretmana, područje koje je bilo izloženo laserskom zračenju može privremeno poprimiti blago crvenu boju, ali će se to crvenilo brzo povući. Većina pacijenata primijeti potpuni oporavak kože već sljedećeg dana, te tada mogu nastaviti s primjenom standardnih proizvoda za njegu kože i nanošenjem make-upa. Kako bi se izbjeglo oštećenje kože, preporučuje se izbjegavanje izravnog sunčevog zračenja najmanje 7-10 dana.

Mjere opreza

Savjetuje se obvezno nanošenje zaštitne kreme sa SPF 50+ faktorom.

Iako ne postoje kontraindikacije za lasersko pomlađivanje kože, preporučujemo da se posavjetujete s medicinskim kozmetologom ako imate određene probleme s kožom prije tretmana.

Cijena

Više o cijeni tretmana možete provjeriti u aktualnom cjeniku.

Ova usluga pruža se na lokaciji:

Naš tim

Jolanda_Kanižaj_Rajković_dermatologinja_TIM.jpg

Jolanda Kanižaj Rajković, dr. med.

Specijalist dermatovenerologije

Saznaj više o jolanda-kanizaj-rajkovic

Mateja Tošić Jukić, dr. med.

Specijalist dermatovenerologije

Saznaj više o mateja-tosic-jukic

Ana Mogulić

Voditelj lokacije Sinteza Skin Clinic

Saznaj više o ana-mogulic

Dr. Kateryna Molchanova

Estetski liječnik

Saznaj više o kateryna-molchanova

Magdalena Balak

Medicinski kozmetolog

Saznaj više o magdalena-balak
Martina Svekrić_medicinska kozmetologica

Martina Svekrić

Medicinski kozmetolog

Saznaj više o martina-svekric

Tena Šunić Babić

Medicinski kozmetolog

Saznaj više o tena-sunic

Pošaljite nam upit

    Dodajte fotografiju, dokument ili nalaz liječnika

    Naručite se