Poliklinika Sinteza

FotoFinder digitalno mapiranje madeža

Obratite nam se s povjerenjem.

NARUČITE SE

Što je to FotoFinder?

FotoFinder je najnoviji sustav praćenja madeža, s potpuno automatiziranim ATBM uređajem. Riječ je o prvom sustavu u svijetu koji uz pomoć kompleksnih algoritama omogućuje praćenje kompletne kože i svakog pojedinog madeža, tako da prepoznaje pojavu novih i/ili mijenjajućih promjena.

FotoFinder ATBM uređaj omogućava dijagnostiku melanoma u najranijem stadiju. Zapis se pohranjuje u obliku video i foto materijala, a svaki se madež može uvećati 20 do 140 puta, što olakšava detektiranje potencijalno opasnih madeža.

Naime, na kontrolnim pregledima visoko rizičnih pacijenata sistem uspoređuje snimke cijelog tijela s prethodnim i sam zaokružuje nove promjene i/ili promjene koje se mijenjaju.

Tko su kandidati za FotoFinder digitalno mapiranje madeža?

Digitalno mapiranje cijelog tijela je postupak koji se koristi za detaljnije pregledavanje i analizu madeža i kožnih lezija. Kandidati su osobe koje imaju:

Veliki broj madeža: Osobe s velikim brojem madeža, posebno ako su imali povijest melanoma ili drugih kožnih karcinoma, mogu biti dobri kandidati za mapiranje cijelog tijela. Ovaj postupak omogućuje praćenje i snimanje madeža tijekom vremena kako bi se identificirale promjene koje mogu ukazivati na maligne procese.

Osobe s atipičnim madežima: Atipični madeži (diseplastični nevusi) imaju nepravilne obrise, neujednačenu boju i druge karakteristike koje ih razlikuju od normalnih madeža. Osobe s velikim brojem atipičnih madeža mogu biti pod povećanim rizikom od razvoja melanoma, stoga je digitalno mapiranje cijelog tijela korisna metoda u praćenju takvih madeža i identificiranju promjena.

Osobe s obiteljskom anamnezom melanoma: Ako postoji obiteljska povijest melanoma ili drugih kožnih karcinoma, digitalno mapiranje madeža može se koristiti kao preventivna mjera za rano otkrivanje promjena na madežima ili koži, koje mogu ukazivati na maligne procese.

Osobe s povećanim rizikom od melanoma: Osobe koje imaju faktore rizika za razvoj melanoma, poput izlaganja suncu, svijetle puti, prethodnih opeklina od sunca ili drugih čimbenika rizika, mogu biti kandidati radi rane detekcije melanoma.

Važno je napomenuti da konačnu odluku o primjeni digitalnog mapiranja madeža donosi dermatolog, na temelju individualne procjene pacijenta i njegovih specifičnih potreba.

Redovito praćenje madeža je prevencija! Brinite o svojem zdravlju.

NARUČITE SE

Kako izgleda digitalno mapiranje cijelog tijela uz FotoFinder?

Digitalno mapiranje cijelog tijela i svih madeža obično uključuje sljedeće korake:

Priprema: Pacijent se skine u donje rublje kako bi se pregledao svaki madež. Koža oko madeža treba biti čista i suha. Klijent treba stati na predviđenu podlogu ispred FotoFinder objektiva i slušati upute dermatologa.

Fotografiranje: Uz naputke dermatologa klijent zauzima određene položaje tijela, stojeći ispred objektiva (sprijeda i s leđa), a fotoaparat FotoFindera bilježi sve madeže na tijelu, s uvećajnem od 20-140 puta. Fotografira se cijela površina tijela u jako kratkom vremenskom periodu (oko 15 minuta).

Snimanje slika: Snimljene slike mogu se koristiti kao referenca za kasnije praćenje i usporedbu kako bi se identificirale eventualne promjene.

Analiza i interpretacija: Dermatolog pažljivo pregledava snimljene slike visoke kvalitete i analizira karakteristike madeža kako bi identificirao eventualne sumnjive ili atipične značajke. To može uključivati ​​nepravilnosti u obliku, boji, veličini, rubovima i drugim karakteristikama madeža. Dodatno, nakon ovog detaljnog pregleda, dermatolog može s ručnim dermatoskopom još jednom pogledati eventualno suspektne madeže.

Praćenje i daljnje akcije: Ako se identificiraju sumnjive promjene na madežu, dermatolog može preporučiti dodatne korake, poput kirurškog uklanjanje radi patohistološke analize ili daljnjeg praćenja, kako bi se isključila prisutnost malignog procesa.

Važno je napomenuti da mapiranje cijelog tijela omogućuje detaljniji pregled i analizu madeža u jako kratkom vremenskom periodu. To može pomoći u ranom otkrivanju potencijalno malignih promjena i poboljšanju dijagnostike kožnih lezija.

Prednosti pregleda kože s novim ATBM sustavom

  • Standardizirane fotografije cijelog tijela su briljantne kvalitete
  • Brza dokumentacija kompletne površine kože
  • Uređaj posjeduje potpuno automatiziranu kameru koja uz uvijek istu, zadanu distancu omogućuje jednaku kvalitetu fotografija na svim kontrolnim pregledima istog pacijenta
  • Pregled tijela ATBM sistemom odmah ukazuje na promjene
  • Dermatoskopske slike su izvrsne kvalitete
  • Ugrađen analizator madeža koji određuje stupanj malignosti pojedinog madeža.

Cijena digitalnog mapiranja madeža

Više o cijeni mapiranja možete provjeriti u aktualnom cjeniku Poliklinike Sinteza te nas kontaktirati telefonski na broj: +385 1 5005 970 ili putem maila info@sinteza.hr za više informacija. Za direktne rezervacije termina kliknite na link.

Ova usluga pruža se na lokaciji:

Naš tim

Mateja Tošić Jukić, dr. med.

Specijalist dermatovenerologije

Saznaj više o mateja-tosic-jukic
Jolanda_Kanižaj_Rajković_dermatologinja_TIM.jpg

Jolanda Kanižaj Rajković, dr. med.

Specijalist dermatovenerologije

Saznaj više o jolanda-kanizaj-rajkovic

Pošaljite nam upit

    Dodajte fotografiju, dokument ili nalaz liječnika

    Naručite se