Poliklinika Sinteza

Laserska terapija akni

Opis tretmana

Sp Dynamis Pro nudi sveobuhvatno rješenje za borbu protiv akni. Uz pomoć lasera djeluje se u dermisu, selektivno ciljajući uvećane i pretjerano aktivne sebacelne žlijezde, bez oštećenje kože. Uz seriju od nekoliko tretmana postiže se dugotrajna kontrola izbijanja novih promjena. Također, laser djeluje protuupalno i baktericidno, što rezultira puno bržim nestankom svih postojećih promjena.

Dodatno se, ovisno o problematici lica, uz pomoć lasera provodi i lasersko remodeliranje kože, tj. uz pomoć frakcijskog lasera i blagog laserskog pilinga pospješuju se rezultati prethodno učinjenih koraka i potiče se obnova i oporavak kože. Uklanja se površinski sloj mrtvih stanica, smanjuje se i preoblikuju ožiljci od akni te se popravlja tekstura kože.

U Poliklinici Sinteza raspolažemo i s Erchonia FX 405 laserom koji se svrstava među „hladne“ lasere, jer prilikom tretmana ne dolazi do grijanja kože. Tretman je potpuno bezbolan, a primarni cilj mu je smanjenje upala te poticanje regeneracije kože. Također, smanjuje produkciju sebuma te djeluje antibakterijski i pruža izvrsnu podršku svim drugim terapijskih rješenjima.

Kandidati

Kandidati su svi oni koji imaju problema s aknama, bilo sa upalnim ili neupalnim promjena te s pojačanim lučenjem sebuma.

Priprema

Pred sam tretman nije potrebna nikakva priprema kože.

Tijek tretmana

Na lice se nanosi anestetska krema, kako bi tretman bio što ugodniji. Nakon čišćenja kože lica klijent stavlja zaštitne naočale te se započinje laserski tretman. Tijekom laserskog tretmana osjeća se blaga toplina i peckanje kože te postupak spada među minimalno bolne.  Nakon tretmana nanosi se epitelizirajaća krema za obnovu kože. Cijeli postupak traje oko 45 minuta.

Tijekom laserskog tretmana klijent ne osjeća nikakvu nelagodu, niti bol za vrijeme tretmana. Tretman traje oko 15 minuta.

Oporavak

Nakon laserskog tretmana koža može biti blago crvena na pojedinim dijelovima, a crvenilo uglavnom traje nekoliko sati. Kada se provodi lasersko remodeliranje kože koristi se frakcijski laser, koji uz pomoć svijetla izvodi mikrooštećenja na koži i na taj način potiče cijeljenje i obnovu kože. Tijekom ovog koraka klijent osjeća lagano peckanje i nelagodu, a vrijeme oporavka ovisi o željenim rezultatima i korištenim parametrima tijekom tretmana, pa crvenilo i osjećaj zatezanja kože mogu potrajati od nekoliko sati, do maksimalno nekoliko dana, što dogovaramo s klijentom prije samog tretmana.

Mjere opreza

Tretman spada među iznimno sigurne tretmane, bez značajnijih nuspojava, osim prolaznog crvenila, eventualno blagog otoka tretirane regije. Jedna od mogućih nuspojava laserskog tretmana je laserska epilacija, odnosno uklanjanje pojedinih dlačica u tretiranoj regiji, što možemo kontrolirati podešavanjem postavki ili pretvoriti u prednosti.

Kao i svi laserski zahvati, tretman nije dokazano neopasan po trudnice i dojilje, pa se ne provodi na tim skupinama.

Pojedini lijekovi mogu biti foto toksični, tako da liječnik prije tretmana mora obaviti dermatološki pregled te po potrebi odgoditi tretman ili pojedinu kozmetiku i terapiju za akne isključiti iz terapije određeni broj dana, prije i nakon samog tretmana.

Nakon tretmana koža je osjetljiva na UV zrake, pa je SPF obavezan naredna 2 tjedna.

Cijena laserskog tretmana akni

Provjerite cijenu laserskog tretmana akni u našem aktualnom cjeniku. 

Konzultirajte se s našim dermatolozima o tretmanu i rezervirajte svoj termin za pregled. Za više informacija o tretmanu javite nam se telefonski +385 1 5005 970 ili nam pišite putem maila: info@sinteza.hr.

Ova usluga pruža se na lokaciji:

Naš tim

Jolanda_Kanižaj_Rajković_dermatologinja_TIM.jpg

Jolanda Kanižaj Rajković, dr. med.

Specijalist dermatovenerologije

Saznaj više o jolanda-kanizaj-rajkovic

Mateja Tošić Jukić, dr. med.

Specijalist dermatovenerologije

Saznaj više o mateja-tosic-jukic

Pošaljite nam upit

    Dodajte fotografiju, dokument ili nalaz liječnika

    Naručite se