Poliklinika Sinteza
Dermalni fileri za usne
Mateja Tošić Jukić, dr. med.ažurirano 12.02.2024.

Skinboosteri vs. dermalni fileri – otkrijte tajnu blistave kože!

Kao jedni od najpopularnijih nekirurških estetskih tretmana u današnjoj industriji ljepote, ‘skinboosteri’ i ‘dermalni fileri’ su na vrhu Google tražilice po broju pretraživanja. Ali, kako ne bi došlo do zabune, važno je da se razumiju temeljne razlike između ova dva HIT tretmana.

Skinboosteri se često pogrešno identificiraju kao dermalni fileri jer, baš kao i fileri, skinboosteri sadrže hijaluronsku kiselinu (HA) kao primarni sastojak. Međutim, još uvijek postoje ključne razlike – svaki od ova dva tretmana dizajniran je za postizanje određenog cilja.

Skinboosteri obnavljaju i revitaliziraju kožu hidratantnim svojstvima, popravljajući teksturu, zaglađujući sitne površinske bore i pružajući hidrataciju. S ciljem poboljšanja tonusa, teksture i izgleda kože, a ne povećanja volumena tretiranih područja – skin boosteri se apliciraju kako bi pomogli ukupnoj kvaliteti vaše kože. Ključna razlika između skinboostera i dermalnih filera je ta da je funkcija skinboostera vraćanje hidratacije i vlažnosti, a ne volumena.

Nadalje, ski boosteri se razlikuju od dermalnih filera zbog svoje rjeđe konzistencije – zato i ne mogu dodati volumen kao dermalni fileri. Umjesto toga, skinboosteri djeluju iznutra prema van i klijentima daju sjaj iznutra – pomlađujući tkiva i pružajući koži dubinsku vlažnost. Dugotrajnost skinboostera razlikovat će se ovisno o različitim čimbenicima, kao što su početna kvaliteta kože, održavanje, sastojci, itd.

Dakle, dugotrajnost rezultata može varirati od pojedinca do pojedinca, no očekuje se da će se rezultati pokazati gotovo odmah, a potpuni rezultati dolaze dva do četiri tjedna nakon tretmana. Trajanje boostera je u prosjeku od 6-9 mjeseci.

Dermalni fileri

Po čemu se dermalni fileri razlikuju?

Naprotiv, dermalni fileri su sredstvo za povećanje oblika i strukture lica i apliciramo ih primarno sa svrhom da nadoknadimo izgubljeni volumen, za lifting i konturiranje lica. U slučaju dermalnih filera, glavni sastojak, hijaluronska kiselina (HA), koristi se za pomoć u dodavanju volumena i bujnosti kože kao alternativa za pomoć u razini vlažnosti kože. To se postiže zahvaljujući umreženoj hijaluronskoj kiselini i podatnoj konzistenciji koja stvara trenutačni i dugotrajni volumen.

U konačnici, dermalni fileri savršeni su za one kojima nedostaje volumena i definicije i mogu se koristiti na područjima uključujući usne, bradu, obraze, čeljust i nos. Umjesto da pomažu u kvaliteti kože, dermalni fileri pomažu u izgledu kože – stručno aplicirani za suptilno preoblikovanje i konturu.

Dugotrajnost filera je duža te efekt možete očekivati u trajanju od godinu i pol te i dulje, ovisno o količini apliciranog filera.

Ukratko, unatoč sličnim sastojcima, skinboosteri i dermalni fileri pružaju rješenja za različite ciljeve kože. Dakle, ako tražite veću definiciju – dermalni fileri bit će vaš izbor. Alternativno, ako se nadate prekrasnoj, blistavoj koži – skinboosteri vaše su rješenje za njegu kože.

Tretmani se savršeno nadopunjuju i sinergijom pružaju još bolje i trajnije rezultate. Jedno ne isključuje drugo i najbolji su rezultati kada se kombiniraju fileri na područjima gdje je već nastupio gubitak volumena, dok za sjaj, svježinu i kvalitetu kože, kao i one prve početne bore, skinbooster je odličan izbor.

Dermatološki tim Poliklinike Sinteza koristi dermalne filere visoke kvalitete i vraća sjaj vašem licu uz skinboostere, koji su prepoznati na tržištu te daju izvrsne rezultate.

Javite nam se putem maila: info@sinteza.hr ili nas kontaktirajte telefonski na broj: +385 1 5005 970 i rezervirajte svoj termin. Za direktne narudžbe vašeg termina kliknite na link.

Mateja Tošić Jukić, dr. med.specijalistica dermatologije i venerologije
Ostale objave autora

Obratite nam se s povjerenjem

Zatražite svoj termin za konzultacije, tretman ili zahvat putem telefona +385 1 5005 970 ili pošaljite upit.
Naše osoblje kontaktirat će Vas u roku 24 sata putem telefona ili maila i ponuditi termin koji Vam najviše odgovara.

Kontaktirajte nas