Poliklinika Sinteza
Ana Mogulićažurirano 12.02.2024.

Kriolipoliza – najčešća pitanja o CoolSculptingu

Tvrdokorne masne naslage ponekad nije moguće ukloniti redovitim vježbanjem i pravilnom prehranom. Zato su stručnjaci estetske medicine razvili niz postupaka uklanjanja viška masnog tkiva, a CoolSculpting metoda trenutno je najpopularnija i najsuvremenija među njima.

Bez ožiljaka, rezova, vremena potrebnog za oporavak i boli, CoolSculpting oslobađa tijelo od nagomilane masnoće i vraća vitak i skladan izgled.

Saznajte sve odgovore na najčešća pitanja o ovom inovativnom i praktičnom tretmanu. Odgovore na sva pitanja donosi Ana Mogulić, voditeljica kozmetološkog odjela iz Poliklinike Sinteza.

Što je CoolSculpting?

CoolSculpting je vodeći tretman za neinvazivnu redukciju masnog tkiva.

Na kojem principu radi CoolSculpting?

CoolSculpting djeluje na principu kriolipolize, odnosno zamrzavanja masnih naslaga. Uz korištenje posebnog uređaja specijalno dizajniranog za ovaj tretman, masne stanice se zamrzavaju, nakon čega ih tijelo na prirodan način eliminira iz organizma.

Koje su prednosti ovog tretmana?

Kriolipoliza je potpuno siguran i neinvazivan tretman koji daje dugoročne rezultate. Kroz period od tri mjeseca može se nepovratno izgubiti i do 27% masnih stanica u tretiranom području. Tretman ne ostavlja ožiljke, rane ili bilo kakve druge tragove.

Što su masne stanice?

Masne stanice su specijalizirane stanice u organizmu čija je funkcija čuvanje viška energije u obliku masti. Svatko od nas ima određen broj masnih stanica i njihov broj se kroz život ne povećava. Ako unosimo više energije nego što trošimo, neće nastati nove masne stanice.

Postojeće masne stanice samo će se proširiti kako bi prihvatile više masnoće. Zato uklanjanjem masnih stanica trajno rješavamo problem nakupljanja viška masnoće na tretiranim regijama.

Kako CoolSculpting uništava masne stanice?

Masne stanice ne podnose hladnoću. Izložene niskim temperaturama, one se smrznu i odumru. Tijelo ih zatim prirodnim procesima eliminira i trajno uklanja iz organizma.

Boli li tretman?

Tretman ne boli, ali se može osjetiti blago štipanje, osjećaj zatezanja, intenzivna hladnoća, peckanje, bolovi i grčevi na mjestu apliciranja.

Ukratko, odgovor na pitanje boli li CoolSculpting je – sami tretman Coolsculptinga ne boli, međutim nakon samog hlađenja potrebno je učiniti masažu tretiranog područja koja traje dvije minute i taj dio tretmana nije ugodan. Intenzitet nelagode ovisi od osobe do osobe.

Par dana nakon tretmana klijent može osjećati utrnutost i blage bolove slične onima koje osjećamo nakon što se udarimo.

Po čemu se CoolSculpting razliku od klasične liposukcije?

Liposukcija je kirurški zahvat, što znači da se višak masnih naslaga otklanja operativnom metodom. Ovaj zahvat traži lokalnu ili opću anesteziju i podrazumijeva period oporavka od nekoliko tjedana.

CoolSculpting je neinvazivna metoda, nije potreban period oporavka, ne zahtijeva posebne pripreme, nema ožiljaka, naticanja ili drugih nuspojava.

Tko je kandidat za CoolSculpting?

Kriolipoliza nije metoda redukcije tjelesne težine kod pretilih osoba. Namijenjena je osobama s idealnom tjelesnom težinom ili blizu idealne koje žele smanjiti masno tkivo na nekom od 9 područja odobrenih za tretiranje od strane FDA (Američka agencija za lijekove):

 • trbuh
 • bokovi
 • gornji dio leđa
 • prsa
 • unutarnji dio bedara
 • masno tkivo ispod stražnjice

Je li tretman siguran?

Da. Više od deset milijuna tretmana do sad provedenih u svijetu dokazalo je potpunu sigurnost i neškodljivost ovog postupka.

Ne preporučuje se kod osoba koje boluju od krioglobulinemije, paroksizmalne hemoglobinurije i hladne aglutininske bolesti.

Također, izbjegava se raditi kod osoba koje imaju herniju, čak i ako je uklonjena, kao i na ili oko dijastaze rektusa (ravnog trbušnog mišića) te kod trudnica i dojilja.

Koje su nuspojave?

Nuspojave nisu česte i obično su iznimno blage. Nakon tretmana može se javiti privremeno crvenilo, oticanje, ‘bijeljenje’, modrice, zatezanje i peckanje. Mogući su bolovi, svrbež ili osjetljivost kože.

Je li tretman učinkovit?

Da. Mehanizam djelovanja kriolipolize dobro je proučen i uvijek dovodi do željenih rezultata. Uređaj je opremljen senzorima, tako da se proces prati i prilagođava svakoj osobi, što garantira postizanje optimalne temperature, a time i željeni ishod postupka.

Uspjeh milijuna ljudi širom svijeta koji su prošli ovaj tretman pokazuje kako CoolSculpting radi pouzdano i sigurno.

Gdje se sve može koristiti – na kojim dijelovima tijela?

Kriolipoliza je odobrena od strane FDA (Američke agencije za lijekove) za tretiranje 9 područja:

 • trbuh
 • bokovi
 • gornji dio leđa
 • prsa
 • unutarnji dio bedara
 • masno tkivo ispod stražnjice

Koliko tretman traje?

Ovisno o području koje se tretira, sam postupak kriolipolize traje 35-45 minuta. Nakon postupka slijedi kratka masaža od dvije minute kako bi se pokrenula mikro cirkulacija na tretiranom području.

Tko radi tretman?

Tretman izvode medicinski kozmetolozi koji su prošli brojne edukacije na temu CoolSculptinga.

Može li se kombinirati s drugim tretmanima?

Da. CoolSculpting jedna je od metoda koje koristimo u našem Centru za oblikovanje tijela. Ovisno o vašim željama i potrebama, naši stručnjaci predložit će vam kombinaciju tretmana koji u sinergiji najbolje dovode do optimalnih rezultata.

Nakon gubitka viška masnih stanica koža može biti opuštena, pa se preporučuje CoolSculpting kombinirati sa tretmanom Velvet Skin ili Z Wave, koji stimulira obnovu kolagena.

Koža postaje zategnuta i glatka, a efekt CoolSculptinga dolazi do punog izražaja. Coolscultpting moguće je kombinirati i s Med Contour tretmanom.

Važno je napomenuti da između Coolsculptinga i Med Contour tretmana treba proći minimalno tri mjeseca ako se tretira isto područje, u suprotnom nije potreban razmak između tretmana.

Kada mogu vidjeti rezultate?

Odmah nakon tretmana tijelo polako počinje eliminirati masne stanice iz organizma. Ovaj proces nije brz, ali je temeljit i iznimno učinkovit. Tri tjedna nakon tretmana vidjet ćete prve promjene, a značajnije rezultate nakon 3-4 mjeseca.

Jesu li rezultati trajni?

Da. Masne stanice se ne obnavljaju, tako da su uklonjene stanice zauvijek odstranjene iz vašeg organizma, a na kritičnim točkama je smanjena sposobnost nakupljanja masnog tkiva.

Kako se možete naručiti?

Na CoolSculpting tretman u našoj Poliklinici možete se naručiti putem maila info@sinteza.hr  ili telefonski na broj telefona +385 1 5005 970. Ako imate dodatnih pitanja slobodno nam pošaljite upit preko web stranice Poliklinike.

Ana Mogulić, voditeljica kozmetologije

Sa svojim bogatim dugogodišnjim iskustvom u vlastitom salonu te kroz kontinuirano učenje i nadograđivanje svojeg znanja i vještina, Ana Mogulić, učinit će zasigurno da postanete naš zadovoljan klijent. Njezin pristup, predanost poslu i topli osmijeh pridonijet će, ne samo poboljšanju izgleda, već i da se čitavo vrijeme prilikom tretmana osjećate ugodno i opušteno.

Ana MogulićVoditeljica kozmetološkog odjela
Ostale objave autora

Obratite nam se s povjerenjem

Zatražite svoj termin za konzultacije, tretman ili zahvat putem telefona +385 1 5005 970 ili pošaljite upit.
Naše osoblje kontaktirat će Vas u roku 24 sata putem telefona ili maila i ponuditi termin koji Vam najviše odgovara.

Kontaktirajte nas