Poliklinika Sinteza
njega nakon sunca
Ana Mogulićažurirano 12.02.2024.

Obnova kože nakon ljeta – izgledajte kao hollywoodska zvijezda!

Ljeto je vrijeme kada mnogi od nas žele izgledati i osjećati se najbolje u svojoj koži. No, ni nakon ljeta ne smijemo stvari prepustiti ‘slučaju’. Upravo nas tada naš najveći organ, koža, najviše treba. Stoga, hidratizirajte i osnažite kožu nakon intenzivnog izlaganja suncu.

Donosim vam TOP beauty tretmane za obnovu kože i vraćanje sjaja. Otkrijte tajne revitalizacije kože nakon bezbrižnih dana na plaži.

Brzi ‘glow’ lica

Jedan od najtraženijih tretmana za brzi povratak sjaja je ZO Skin Red Carpet kemijski piling. Baš kao što mu sami naziv kaže, on priprema kožu za crveni tepih, tj. za neki vama bitan događaj. Ovaj kemijski piling odlično je rješenje koje poboljšava strukturu i ten kože, uklanjajući oštećene površinske slojeve kože nastale od sunca. Prigodan je jer je blag te ga koristimo kada je koži potrebno brzinsko osvježenje. Njime djelujemo na sitne linije, pigmentacije, lagane bore, pa ne čudi što je omiljeni tretman brojnim hollywoodskim zvijezdama.

ZO Skin Red Carpet Peel

Remodeliranje i obnova kože

Nešto malo intenzivniji tretman je SkinPen. To je terapija mikroiglicama koje na površini kože rade blago oštećenje te njima zapravo namjerno izazivamo upalu. Koža nakon tretmana naglo kreće u proces oporavka, što podrazumijeva proizvodnju kolagena, elastina, ublažavanje ožiljaka i bora te neželjenih  hiperpigmentacija, koje se posebno pojavljuju ljeti. Ovo je prirodni anti-age tretman koji žene naprosto obožavaju i ja ga osobno toplo preporučam nakon ljeta.

SkinPen microneedling tretman

Kombinacija ‘glowy’ efekta s dubinskim pomlađivanjem

Kombinacija ove dvije metode idealna je za osvježenje kože lica, popravak tonusa, ublažavanje bora te hiperpigmentacija. Prije SkinPen tretmana preporuča se priprema kože Red Carpet piligom, pomoću kojeg ćemo ukloniti mrtve stanice na površini kože, dubinski očistiti kožu te maknuti ‘sivi’ ton. Time će učinak SkinPen tretmana na pripremljenu kožu bit će još i bolji.

Prvi je korak svakako pranje lica sa ZO Skin proizvodima za čišćenje, nakon čega kožu tretiramo s Exfoliant polish pilingom, koji je proglašen među 5 najboljih pilinga na svijetu. On je nježan za kožu i vrlo je ugodnog mirisa, pa ga žene naprosto obožavaju. Kada smo završili s mehaničkim pilingom, prelazimo na idući korak i radimo kemijski piling, u kojem se nalaze salicilna, mliječna i citrična kiselina. Sjaj kože, popravljena tekstura i poboljšani tonus, zagarantirani su benefiti nakon ZO Skin Red Carpet pilinga.

Poslije neutralizacije kiselina i temeljitog pranja kože, nanosi se anestetska krema i time se započinje SkinPen tretman mikroiglicama. Rade se mikrooštećenja, a koža se prirodno obnavlja nakon tretmana i ovaj proces remodeliranja traje mjesecima nakon tretmana, a vaša koža blista i odiše novom svježinom.

Zdrava koža lica nakon ljeta

Baš zato što svaka koža reagira posve drugačije, prije oba ova tretmana potrebno je napraviti konzultacije sa stručnim medicinskim kozmetologicama iz Poliklinike Sinteza, kako bi se pravilno pristupilo ovim tretmanima. Javite nam se s povjerenjem na telefon +385 1 5005 970 ili nam pišite na mail: info@sinteza.hr. Neka vaša koža blista i nakon dugog toplog ljeta!

Ana MogulićVoditeljica kozmetološkog odjela
Ostale objave autora

Obratite nam se s povjerenjem

Zatražite svoj termin za konzultacije, tretman ili zahvat putem telefona +385 1 5005 970 ili pošaljite upit.
Naše osoblje kontaktirat će Vas u roku 24 sata putem telefona ili maila i ponuditi termin koji Vam najviše odgovara.

Kontaktirajte nas