Poliklinika Sinteza
Njega lica ljeti
Ana Mogulićažurirano 12.02.2024.

Ljetne pripreme kože lica: zlatna pravila za blistav ten!

Iako nam sunčani dani podižu raspoloženje, a sunce nas hrani vitaminom D, opasne sunčeve zrake su itekako izazov za našu kožu. UV zrake kojima smo svakodnevno izloženi tijekom ljetnih mjeseci uzrokuju preuranjeno starenje kože, a posljedice dugotrajnog i neopreznog izlaganja sunčevim zrakama mogu nas koštati opeklina, hiperpigmentacija, alergijskih reakcija, ali i neželjenog raka kože. Stoga, opreza nikad dosta!

Priprema kože za sunce

Ljeti svi imaju slične probleme, nevezano koji tip kože imaju. Zbog pojačanog znojenja, koža se dodatno masti, začepljuju se pore i javljaju neumorni miteseri. Iz tog razloga važno je prilagoditi SPF prema tipu i stanju kože.

Važno je kožu pripremiti i očistiti, jer nam ni najkvalitetnije kreme neće pomoći u njezi, ukoliko nam mrtve stanice na površini i začepljene pore onemogućuju djelovanje istih. Ali, pratite nas, imamo rješenje u Poliklinici Sinteza!

Dubinsko čišćenje i hidratacija

Preporučam svojim klijenticama dubinsko čišćenje lica jednom mjesečno. Jedna od najboljih metoda je HydraFacial tretman. HydraFacial je tretman pomoću kojeg ćemo očistiti pore, napraviti eksfoliaciju, navlažiti i nahraniti kožu, a ono što je najvažnije u ljetnim mjesecima je to da ćemo kožu nahraniti snažnim antioksidantima. On se može koristiti i ljeti, a prednost mu je to što ne izaziva crvenilo te nema faze oporavka od tretmana. Tretman koristi patentiranu Vortex tehnologiju po kojoj je HydraFacial poznat. Uz ovu moćnu tehnologiju, u tretmanu koristimo serume i boostere prema potrebama kože te na taj način osiguravamo svježu i blistavu kožu nakon tretmana.

Pomlađivanje i obnavljanje

Poznato je da sunce potiče starenje kože, pa zato je važno pripremiti kožu prije izlaganja i na taj način sačuvati ljepotu i zdravlje kože. Uz HydraFacial, Velvet Skin tretman je još jedan vrhunski tretman koji ima za cilj poboljšati teksturu kože i smanjiti znakove starenja. Rezultati zaglađene, napete i sjajne kože vidljivi su već od prvog tretmana, a tretman je bezbolan i ugodan te traje između 30 i 40 minuta. Jako malo vremena, za jako puno benefita.

Velvet Skin neinvazivno pomlađivanje i zatezanje lica

Sinergijom tretmana do blistave kože!

Pravilna njega lica i priprema kože za ljeto ključni su koraci u postizanju zdrave i blistave kože tijekom ljetnih mjeseci. To je rečenica koju moji klijenti doista često čuju prije godišnjih odmora. Sinergija HydraFacial i Velvet Skin tretmana pruža iznimne rezultate, kombinirajući hidrataciju, čišćenje i pomlađivanje kože. Ovi tretmani djeluju zajedno kako bi kožu učinili mekom, hidratiziranom i sjajnom, pripremajući je za savršeno ljeto. A prije svega, uz ovakve tretmane zaštitit ćemo kožu od pretjeranog starenja i propadanja. Odlična vijest je i ta što ovu kombinaciju tretmana imamo na popustu od 30% do kraja srpnja, pa požurite i rezervirajte svoj termin.

Zaštita kože od sunca

Također, važno je i istaknuti da ne zaboravite redovito održavati svoju kožu hidratiziranom i zaštićenom od sunčevih zraka kako biste očuvali sjaj i zdravlje kože tijekom cijelog ljeta. Ne štedite na SPF proizvodima jer će vam koža biti zahvalna na tome. A na jesen se ponovno vidimo na tretmanima. Koliko je važno pripremiti kožu za ljetne dane, toliko je važno raditi tretman nakon izlaganja suncu. Jesen je idealno vrijeme za brigu o koži, jer sunce je sve slabije, pa nemamo ograničenja i možemo primjenjivati sve metode za bolju, ljepšu i zdraviju kožu.

Ana MogulićVoditeljica kozmetološkog odjela
Ostale objave autora

Obratite nam se s povjerenjem

Zatražite svoj termin za konzultacije, tretman ili zahvat putem telefona +385 1 5005 970 ili pošaljite upit.
Naše osoblje kontaktirat će Vas u roku 24 sata putem telefona ili maila i ponuditi termin koji Vam najviše odgovara.

Kontaktirajte nas