Poliklinika Sinteza

Bili smo na Women’s Weekendu 2024. u Rijeci

Koliko su žene danas stvarno ravnopravne u društvu i što se može poduzeti kako bi se poboljšao njihov položaj? To su bile glavne teme Women’s Weekenda, konferencije koja okuplja istaknuta imena regionalne i svjetske scene, s ciljem doprinosa jačanju ravnopravnosti žena.

Women’s Weekend održao se od 7. do 10. ožujka 2024. u prostoru Muzeja moderne i suvremene umjetnosti i Art kvarta u Rijeci, u organizaciji naše ambasadorice Nevene Rendeli i njenog snažnog tima. Bila nam je posebna čast što smo bili jedni od sponzora Women’s Weekenda, kao i panela na kojem se predstavila naša ginekologinja Petra Kejla, uz psihologinju i seksualnu terapeutkinju Tanju Jurin, brand menadžericu Dunju Kokotović iz kompanije Lelo te moderatoricu i glavnu urednicu Sense Anu Skinner. Tema našeg panela bila je ‘Let’s talk about sex’ te smo pokrenuli mnoge teme o kojima žene malo znaju ili nisu dovoljno potaknute da o njima pričaju, jer su te teme one o kojima se i dalje pretežito šuti u javnom diskursu.

Uzbuđenje, orgazam, penetracija, bliskost – svi znamo ove riječi, ali znamo li ih povezati, pričati o njima, otkriti pogrešna uvjerenja? Iz iskustva bismo rekli nedovoljno dobro i nedovoljno lako. Osnaživanje žena u seksualnosti ono je što je potaknuto ovim panelom – istražili smo što sve za žene znači seks i ohrabrili ih da se oslobode u ovom pogledu. U ordinaciji dr. Petre Kejle nema neugodnih pitanja i, dapače, sva pitanja iz seksualne medicine su jako dobrodošla. Hvala svim ženama koje su nakon panela prišle i pokazale da su riječi doktorice Kejle doprle do njih i potaknule ih da naprave onaj prvi korak u cilju da se osjećaju bolje iznutra i izvana. Srećom, u Poliklinici Sinteza imamo niz tehnologija koje pomažu ženama – od lasera, preko radiofrekvencije, pa sve do tretmana za inkontinenciju.

Još jedan od panela koji je ostao snažan trag na sve prisutne je onaj od Poduzetničkog mindseta, znakovita naziva od  ‘Liderice od A do Ž(ena)’, koji je moderirao naš ravnatelj i direktor Ognjen Bagatin. Vremena i trendovi se mijenjaju. Tehnologija napreduje. Životne vrijednosti se svakodnevno preispituju. Ravnopravnost je i dalje top tema u društvu, a mi smo sve svjesniji kako nam nedostaju pravi uzori. Zato su naše poduzetnice i liderice u tom smislu učinile korak više. Njihove priče o ljepoti životnih borbi, o ustrajnosti, o viziji, o neuzmicanju, o hrabrosti i čvrstom vodstvu čuli smo ovog puta u panelu: Liderice od A do Žena.

Dakle, konferencija je za cilj imala okupljanje i zajedničko dijeljenje iskustava, inspiracije i podrške među ženama različitih područja djelovanja. Tijekom puna tri dana organizirana su inspirativna predavanja, interaktivne radionice te panel diskusije, stvarajući prostor za učenje i rast.

Istaknute predavačice i panelisti  govorili su o brojnim aktualnim temama koje uključuju žene u biznisu, financijsku slobodu i samostalnost, evoluciju ženskog zdravlja, budućnost poslovanja, status žena u društvu te usklađivanju svih ženskih uloga poput majčinstva, karijere, ali i slobodnog vremena.

Women’s Weekend i ove je, druge godine po redu, nadmašio sva očekivanja te su dvorane bile ispunjene do posljednjeg mjesta. Muzej suvremene umjetnosti i Art kvart za Dan žena postao je mjesto gdje se svi osjećaju potaknuto i podržano, gdje ‘frcaju’ nove ideje i prijateljstva te mjesto gdje se gradi suradnja i inspiracija životnim pričama drugih iznimnih žena.

Bila nam je iznimna čast biti sponzorom i dijelom ovogodišnjeg Women’s Weekenda!

Obratite nam se s povjerenjem

Zatražite svoj termin za konzultacije, tretman ili zahvat putem telefona +385 1 5005 970 ili pošaljite upit.
Naše osoblje kontaktirat će Vas u roku 24 sata putem telefona ili maila i ponuditi termin koji Vam najviše odgovara.

Kontaktirajte nas