Poliklinika Sinteza
Jolanda Kanižaj Rajković, dr. med.ažurirano 12.02.2024.

Očuvajte svoju mladolikost uz estetsku dermatologiju i laserske tretmane

Ljepota i mladolikost kože su vječna težnja mnogih, a moderna estetska dermatologija i laserska medicina nude raznovrsne tretmane koji omogućavaju postizanje prirodnog i svježeg izgleda. Naša cijenjena dermatologinja Jolanda Kanižaj Rajković donosi odgovore na najčešće postavljena pitanja, kada je svijet estetske dermatologije i laserske medicine u pitanju.

Otkrit ćemo koji su omiljeni tretmani, kako se razlikuju potrebe muških i ženskih pacijenata te koliko je važno započeti s tretmanima pomlađivanja u određenoj dobi.

  1. Laserska medicina, estetska dermatologija i dermatokirurgija vaša su područja interesa. U kojoj od njih najviše uživate? Postoji li tretman koji biste izdvojili kao omiljeni?

Zapravo su to sve grane estetske dermatologije koje su sve u službi kože u smislu uklanjanja neželjenih promjena i nepravilnosti te održavanje zdravog i mladolikog izgleda. Uživam izbrati tretmane koji minimalno oštećuju kožu, a donose vrhunske rezultate, stoga su mi omiljeni tretmani pomlađivanje kože laserskim svjetlom jer potiču prirodni i zdravi izgled kože, ali tu su i neizostavni dermalni fileri i skinboosteri, koji daju instant rezultate.

  1. Iz vašeg dugogodišnjeg iskustva, što biste rekli koje estetske tretmane Hrvatice najviše traže?

Hrvatice kad dolaze na tretman gotovo uvijek žele zdrav i svježiji izgled kože i nisu toliko vezane na neki određeni tretman, već rezultat koji je uvijek fokus kvaliteta kože, uz umjerene i prirodne rezultate.

Laserski tretman za pomlađivanje
  1. Smatrate li da postoje određena dob u kojoj bismo trebali krenuti s tretmanima lica filerima ili laserom, kako bi kasnije izgledali “očuvano”?

Nema univerzalne dobi u kojoj su potrebni tretmani pomlađivanja, no svakako je dobro započeti s prvim znakovima starenja kože koji se pojavljuju u 30-ima. To je dob kada raznim tretmanima možemo potaknuti stvaranje kvalitetnih elastičnih vlakana i kolagena, zaustaviti te odgoditi procese starenja i dugoročno održati mladolik izgled lica, vrata i dekoltea.

Zdrava koža lica nakon ljeta
  1. Kada govorimo o pomlađivanju najčešće se na tretmane odlučuju žene, imate li iskustva s muškim pacijentima? Kakvi su pacijenti u odnosu na žene i za koje tretmane se najčešće odlučuju?

Moram priznati da je svako pojedino iskustvo s mojim klijentima posebno te mi je  teško generalizirati. Brojni su razlozi, unutarnji i vanjski, zašto poželimo napraviti tretman pomlađivanja. Kod većeg broja muških klijenata primjećujem da se na konzultacijama brže odlučuju na tretman, vole imati plan dolazaka i tretmana koje ćemo raditi te se potpuno prepuštaju u stručne ruke. Što se tiče tipa tretmana moji muški klijenti uvijek žele da ja na osnovi svog iskustva i znanja odlučim koji je za njih najbolji i očekuju konkretne rezultate.

5. Mnogi često odustanu od anti age tretmana, dermalnih filera i skinboostera jer željeni rezultati nisu vidljivi već nakon prvog tretmana. Po vašem mišljenju, koji to anti age tretmani imaju najbrže i najvidljivije rezultate?

Svakako sam mišljenja da svaki anti-age tretman treba donijeti neki vidljivi rezultat, a na stručnjaku je da odabere u tom trenutku najbolji za klijenta.

Uvijek sam vođena željom klijenata i željenim rezultatom. Iskustvo je to koje stručnjaku daju mogućnost da odredi i napravi takav tretman koji će dati rezultat.

Smatram jako važnim da se razumijem s klijentima i njihovim potrebama jer s dobrim razumijevanjem i odnosom povjerenja uvijek dolazimo do rezultata.

Stoga, pozivamo Vas na ove tretmane u Polikliniku Sinteza. Svoje konzultacije možete direktno rezervirati putem linka ili nas kontaktirati telefonski +385 1 5005 970 i mailom na: info@sinteza.hr.

Jolanda Kanižaj Rajković, dr. med., specijalist dermatovenerologije
Jolanda Kanižaj Rajković, dr. med.Specijalist dermatovenerologije
Ostale objave autora

Obratite nam se s povjerenjem

Zatražite svoj termin za konzultacije, tretman ili zahvat putem telefona +385 1 5005 970 ili pošaljite upit.
Naše osoblje kontaktirat će Vas u roku 24 sata putem telefona ili maila i ponuditi termin koji Vam najviše odgovara.

Kontaktirajte nas