Poliklinika Sinteza
ažurirano 13.06.2023.

Mitovi o dermalnim filerima

S godinama količina masnog tkiva na našem licu polako se gubi. Hijaluronska kiselina prirodni je element kože, no nažalost sa starenjem smanjuje se njezina količina, pa koža postaje suha, a bore vidljivije.

Prvi mit: Neprirodan izgled

Nerijetko čujemo kako je netko s dermalnim filerima narušio svoju prirodnost i izgleda previše umjetno. Odmah pobijamo ovaj mit. Dermatolozi koji rade dermalne filere pravi su umjetnici u svom poslu, jer doziraju količinu filera i održavaju vaš prirodni izgled. Poznavanje anatomije lica, priroritet je za ovu vrstu posla.

Drugi mit: Filer zauvijek ostaje

Ne, to nije istina. Danas je većina filera na bazi hijaluronske kiseline. No, uvijek postoji i opcija ‘undo’. Ukoliko vam se aplicirani filer ne svidi, postoji proizvod hijaluronidaza, koji razgrađuje hijaluronsku kiselinu, a samim tim i aplicirani filer.

Također, valja napomenuti i da je hijaluronska kiselina sastavni dio naše kože te se filer s vremenom apsorbira i u konačnici nestane iz kože.

Treći mit: Bit će bolno

Kad god vidimo iglu pomislimo kako je tretman bolan. Iako postoje anestezije koje u potpunosti anesteziraju područje apliciranja filera, u većini slučajeva koriste se tek lokalni anestetici u obliku masti, koji se premazuju na područje injiciranja, te olakšavaju mjesto uboda. U takvoj vrsti anestezije, bol će se malo osjetiti, međutim, riječ je tek o osjećaju nelagode.

Četvrti mit: Ne vidi se razlika prije i poslije!

Ako dolazite prvi put na filere, često će vam doktor aplicirati manju dozu, kako bi prošao jedan kratki period u kojem ćete vidjeti jeste li zadovoljni i želite li još. Također, otečene usnice koje vidite netom nakon apliciranja filera tijekom vremena splasnu, pa pojedini klijenti ostanu blago razočarani rezultatom. Svakim novim tretmanom, vidjet ćete sve veću razliku, uz primjenu iste količine dermalnih filera.

Prirodno i s mjerom

U poliklinici Sinteza radimo sve s mjerom, ali osluškujući želje naših klijenata. Iza našeg potpisa uvijek stoje klijenti kod kojih vidimo poboljšani prirodni izgled, kod kojeg ne dominira predimenzioniranost i nepotrebno pretjerivanje s količinom filera.

Javite nam se s povjerenjem i zakažite svoj tretman kod naše dr. Tošić Jukić, specijalistice dermatologije i venerologije.

Obratite nam se s povjerenjem

Zatražite svoj termin za konzultacije, tretman ili zahvat putem telefona +385 1 5005 970 ili pošaljite upit.
Naše osoblje kontaktirat će Vas u roku 24 sata putem telefona ili maila i ponuditi termin koji Vam najviše odgovara.

Kontaktirajte nas