Poliklinika Sinteza
ažurirano 13.06.2023.

Matične stanice iz masnog tkiva

Svemoguće matične stanice fascinantno su područje koje u medicinskim istraživanjima posljednjih godina doživljava procvat. Zbog nevjerojatnih svojstava, matične stanice postale su nezamjenjive u metodama pomlađivanja, ali i regeneraciji – zahvaljujući mogućnosti prilagodbe i preuzimanja funkcije drugih stanica, matične stanice sudjeluju u procesima obnove u tijelu, a mogu se koristiti za čitav niz estetsko-rekonstrukcijskih zahvata.

Matične stanice iz masnoga tkiva

Masno tkivo vrijedan je resurs matičnih stanica. Ovaj prirodni „materijal“ našega tijela može se iskoristiti za pomlađivanje lica, oblikovanje tijela, ali i rejuvenaciju i dubinsku regeneraciju kože.

Masno tkivo pacijenta uzima se miniliposukcijom s dijelova tijela na kojima ga ima dovoljno, a potom se obrađuje, tako da se dobiju matične stanice i transferira na željena područja, nadomještajući tako izgubljeni volumen, uz iznimno prirodne rezultate. Osim što će masno tkivo u kombinaciji s matičnim stanicama vratiti izgubljeni volumen ili pak dodati potpuno novi, matične stanice iz masnoga tkiva najsnažniji su alat u borbi protiv starenja.

 

Bogate faktorima rasta koji ne samo da poboljšavaju regeneraciju tkiva, već se mogu i diferencirati u različite stanice, dokazano pomlađuju kožu s rezultatima koji traju i do 30-ak godina. Uloga matičnih stanica u regeneracijskim procesima u tijelu ključna je upravo zbog mogućnosti prilagodbe koja im omogućava da zamijene druge stanice, ovisno o mjestu aplikacije.

Krvna plazma i matične stanice: Kombinacija koja prirodno pomlađuje

Kombinirajući lipofiling, matične stanice i pomlađivanje krvnom plazmom, postiže se najjači rejuvenacijski učinak. Istovremeno djelujući na popunjavanje regija lica kojima nedostaje volumen te na poticanje prirodne regeneracije tkiva, zahvaljujući plazmi i faktorima rasta izdvojenima iz krvi pacijenta, ovim se postupkom može ne samo „remodelirati“ lice i popuniti bore, već i postići dubinsko pomlađivanje kože s rezultatima koji traju dugi niz godina.

Korištenje krvne plazme bogate trombocitima s razlogom je postalo standard anti-ageing medicine, a osim za pomlađivanje i regeneraciju kože, pročišćena plazma bogata faktorima rasta snažno potiče nastanak novog kolagena, vidno poboljšavajući kvalitetu i strukturu kože i potkožnog tkiva.

Korištenjem prirodnih materijala osigurani su potpuno skladni i prirodni rezultati, a bez dvojbe najjači učinak postiže se pomno osmišljenim kombiniranjem tehnika koje će istovremeno djelovati na preoblikovanje kontura i poticanje vlastitih regeneracijskih sposobnosti organizma.

Za rast obrva: Obnavlja korijen dlake

Da se matičnim stanicama i vlastitom plazmom postiže zaista dubinska regeneracija, dokazuje i sposobnost ovih ljudskih resursa da potaknu prorijeđene dlake na njihov ponovni rast. Ova metoda jedina je koja omogućava prirodni ponovni rast prorijeđenih obrva – djelovanjem matičnih stanica i krvne plazme dolazi do biološkog obnavljanja korijena dlake i regeneracije stanica dlake.

Iznimnu djelotvornost ove revolucionarne kombinacije potvrđuje i činjenica da se matične stanice i vlastita plazma koriste čak i za obnovu tkiva prilikom ozljeda, a zasad u svijetu medicine ne postoji niti jedan postupak koji se na sličan način oslanja na prirodne regeneracijske sposobnosti našeg tijela.

Obratite nam se s povjerenjem

Zatražite svoj termin za konzultacije, tretman ili zahvat putem telefona +385 1 5005 970 ili pošaljite upit.
Naše osoblje kontaktirat će Vas u roku 24 sata putem telefona ili maila i ponuditi termin koji Vam najviše odgovara.

Kontaktirajte nas