Poliklinika Sinteza
ažurirano 13.06.2023.

Lip lift – Hollywoodska metoda za ljepše i punije usne i u poliklinici Sinteza

Što je podizanje usana (lip lift)?

Lip liftom se najčešće podrazumijeva zahvat podizanja gornje usne, iako se ovaj pojam odnosi na dva različita zahvata. Podizanjem usne skraćuje se prostor između nosa i usana čime se dobiva estetski skladnije lice, a usne su povećane i djeluju punije i ljepše. Ovom kirurškom metodom repozicionira se gornja usna, čime se ona približava nosu zbog čega lice izgleda mlađe i svježije. Osim podizanja gornje usne, lip lift može se odnositi i na podizanje kutova usana – corner lip lift. Ukoliko su kutovi usana „spušteni“ i ostavljaju dojam tužnog lica, lifting kutova odličan je izbor jer licu vraća vedrinu. Dakle, liftingom gornje usne smanjuje se razmak između nosa i usana te povećava sama usna, a liftingom kutova usana postiže se vedriji izraz lica.

Kome je namijenjen zahvat podizanja gornje usne?

Lifting usne namijenjen je svima koji žele skratiti razmak između nosa i usana, bez obzira na to radi li se o osobi u dvadesetima ili pedesetima. Nakon liftinga, usne se još mogu povećati i filerima. U tom slučaju nema straha od „patkastog“ izgleda.

Što je prevelik razmak između nosa i gornje usne?

Udaljenost između gornje usne i nosa uvelike definira sklad lica. Za muškarce ona prosječno iznosi 13 do 15 milimetara, a za žene 10 do 12. Starenjem se taj razmak povećava, stoga je lifting usne jedino rješenje koje usnama vraća mladoliki izgled.

Zašto lifting usne?

Najčešći razlozi zbog kojih se pacijenti odlučuju na lifting gornje usne jesu veliki razmak između nosa i gornje usne, skriveni zubi prilikom osmijeha ili tanke i nedovoljno napućene usne. U takvim se slučajevima ubrizgavanjem filera ili masnog tkiva postiže „patkasti“ izgled usana jer se one nemaju prostora širiti vertikalno. Liftingom usana taj se problem rješava – podiže se gornja usna, naglašava Kupidov luk i pomlađuju usne uz trajne rezultate.

Mogu li se usne podići injektiranjem filera?

U nekim slučajevima injektiranje filera moguće je rješenje, međutim, kada je razmak između nosa i gornje usne dug, injektiranjem filera usna se neće podići, već će se samo povećati prema van, što onda rezultira „patkastim“ usnama. Osobe kojima su fileri uzrokovali „patkaste usne“ dobri su kandidati za podizanje usana. Kada se usne podignu zahvatom liftinga, mogu se vrlo uspješno popuniti filerima bez „patkastog“ efekta. Rezultat liftinga usana je trajan, a fileri se s vremenom trebaju nadopunjavati.

Kome je namijenjeno podizanje kutova usana?

Podizanje kutova usana, poznato kao i „smile surgery“, namijenjeno je osobama kojima usne imaju položaj „tužnih“ usana, zbog čega njihovo lice ostavlja dojam nezadovoljstva, tuge ili ljutnje. Ovim zahvatom obuhvaćeni su samo kutovi usana te on ne uključuje smanjivanje razmaka između nosa i usana.

Mogu li se podizanje gornje usne i podizanje kutova usana raditi istovremeno?

Iako lifting gornje usne i lifting kutova usana imaju različite ciljeve i rezultate, operacijom se može obuhvatiti i jedno i drugo, ovisno o onome što pacijent želi. S obzirom na to da postoje slučajevi kod kojih je razmak između nosa i usne vrlo dug, a istovremeno usne „vise“ prema dolje, dajući tužan izraz, zahvatima se mogu popraviti obje karakteristike. Usne postižu svoju maksimalnu punoću u srednjoj životnoj dobi i nakon toga se polako stanjuju. Pune usne blago izvrnutih rubova pomlađuju osobu i daju svježinu licu.Podizanje usana, bilo gornje usne ili kutova, ovisno o pacijentu, licu vraća svježinu i mladenački izgled. Radi se o jedinstvenim zahvatima koji daju učinkovite i trajne učinke. Rezultat podizanja usana su prirodne usne i pomlađeno lice.

Obratite nam se s povjerenjem

Zatražite svoj termin za konzultacije, tretman ili zahvat putem telefona +385 1 5005 970 ili pošaljite upit.
Naše osoblje kontaktirat će Vas u roku 24 sata putem telefona ili maila i ponuditi termin koji Vam najviše odgovara.

Kontaktirajte nas