Poliklinika Sinteza
sintezaažurirano 24.11.2022.

Blefaroplastika – dnevnik klijentice: od pripreme, zahvata do finalnog rezultata!

Tijekom života očni kapci polagano, ali sigurno mijenjaju svoj izgled. Punoću, elastičnost i dobar tonus tkiva zamjenjuje opuštenost kože kapaka, višak kože na kapcima, masni jastučići na kapcima – masne vrećice, tamni podočnjaci i bore oko očiju. Rezultat je težina u očima, koja daje umoran izgled. Podizanje (korekcija) kapaka, blefaroplastika pruža rješenje ovog problema.

Vodimo vas kroz cijeli proces korekcije gornjih kapaka, odnosno blefaroplastike, s našom klijenticom Jelenom. Moramo pohvaliti njezino uredno bilježenje i najsitnijih promjena, kako bi se dojam i cjelokupno iskustvo u poliklinici Sinteza prenijelo potpuno vjerodostojno i do najsitnijih detalja. Klijentica je vodila dnevnik koji prenosi sve dojmove, od onih medicinskih do emocionalnog ‘roller coastera’.

Tretaman je bio dogovoren za četvrtak, no nije to odluka koja je došla preko noći. O njoj je klijentica dugo promišljala, pa čak prije nekoliko godina i odustala u zadnji tren. No, kako je u konačnici to jednostavan i brz zahvat popratite u zanimljivom dnevniku koji vam donosimo.

Blefaro diary klijentice Jelene

Četvrtak – dan zahvata

Kako sam s prof. Gjurićem odlučila da zahvat napravimo četvrtkom, da  bih već u ponedjeljak mogla normalno na posao (ja se nadam)  krećem na posao bez posebnih priprema, osim što sam ponijela trenirku kako bi se ugodnije osjećala.

Vrijeme zahvata je  14:00 h,  što je isto  super, jer sam došla normalno na posao. Upravo sam  odradila dva sastanka koja su me okupirala i nisam  u situaciji razmišljati o operaciji. Pogledom na sat  shvaćam  da je vrijeme da krenem. Uhhhhhhh…

Dočekali su me veseli osmjesi Sinteza tima, potpisala sam svu potrebnu dokumentaciju, a nema je puno. Krenuli smo u ordinaciju, kako bi mi profesor iscrtao  koji višak će odstraniti. Upravo na toj stolici me ponovno obuzelo uzbuđenje, strah  i razmišljanje koliko je svaki korak vrlo bitan od ovog crtanja pa do zadnjeg šava.

A onda…priprema za salu. Opremam se u medicinsku opravicu, jer sve mora biti sterilno, sestra Sunčana mi daje infuziju i jednu dozu Dormikuma  za opuštanje. Kroz prozor apartmana promatram plavetnilo i vesele pjenaste oblake koji plutaju nebom, a uz Dormikum i ja s njima…

Sreća da taj Dormikum djeluje, jer nakon što sam odšetala do operacijske sale potpuno sam se  prepustila situaciji i timu, a nestao i je strah. Nemam veliko iskustvo sa operacijama osim dva poroda, ako to možemo nazvati operacijama, ali taj osjećaj sale i osoblja nekako je ostao zapamćen… ne baš kao nešto što bi poželjeli ponoviti. Ovaj osjećaj na operacijskom stolu je totalna suprotnost od svega što sam očekivala.

Toliko se ugodno osjećam, profesor i sestra su već uigran tim, svaki korak zahvata mi objašnjavaju tako da znam što se radi, a zapravo ništa ne osjećaš. Na trenutak sam pomislila  da  operacija i nije počela,  dok nisam osjetila taj miris kože.

Zahvat traje oko 45 minuta, možda i kraće, onda pod ruku sa sestrom Jelenom do apartmana, gdje mi stavljaju hladne obloge.

Tih sat vremena, ne samo odmora, već i razmišljanja…kako je to jednostavan zahvat, naravno za mene. Svakako moram pohvaliti stručnost i iskustvo liječnika, jer bez njihove sigurne ruke sigurno se ne bih tako osjećala. Zaključujem kako sam bez razloga strahovala i brinula…

Petak – prvi dan nakon zahvata

Danas je prvi dan nakon operacije. Moja očekivanja kako ću izgledati (a očekivala sam da ću biti otečena s jakim podljevima iznad i ispod očiju) pala su u vodu. Još jednom se pokazalo da ne treba ništa očekivati, a pogotovo najgori scenarij, jer nakon jutarnjeg pogleda u ogledalo mom iznenađenju nije bilo kraja.


Prvi dan nakon zahvata

Moja jutarnja rutina započela je ne umivanjem kao obično, već čišćenjem očiju štapićem za uši, kako se ne bi skupljale krmelje ili sukrvica nakon prethodnog dana. Zatim sam uzela terapiju: prvo vitamin C i Arniku globuli, koja će mi pomoći pri bržem zacjeljivanju ožiljka, zatim tri tablete Dekortina a nakon toga i antibiotik koji je ipak bolje konzumirati preventivno, kako ne bi došlo do nekih komplikacija (upale i sl.)

Kako sam dobila upute da odmah nakon operacije intezivno hladim područje očiju, shvatila sam to ozbiljno i pokazalo se kao savjet koji zlata vrijedi. Imam lagani podljev na gornjim kapcima bez otoka, normalno sam otvorila oči jer sam kapala kapi za oči i ne osjećam nikakvu bol, koju sam jučer kratkotrajno osjećala, nakon što je lokalna anestezija počela popuštati.

I danas, kao i jučer nakon zahvata, odmaram doma zavaljena u jastučiće, kako bi moja glava bila lagano povišena. Ne zamaram puno oči, tu i tamo nešto pročitam i na laptopu pišem ovaj svoj dnevnik.

Subota – drugi dan nakon zahvata

Danas sam se probudila u 06:30 h po navici, kao da idem na posao…a vjerujte mi mogla bih i ići, jer jedino što se vidi su strip flasteri preko mojih kapaka.

Drugi dan nakon zahvata

Nema više ni crvenila, a otok je bio samo par sati nakon zahvata. Ništa ne boli, ne pecka, niti zateže. Nastavljam s terapijom…Dekortin 2 tablete danas, antibiotik, C vitamin , Anika globuli i tijekom dana par puta kapi za oči. Po preporuci danas koristim Zepter lampu, koja također pomaže kod bržeg zacjeljivanja ožiljaka.

Nedjelja – treći dan nakon zahvata

A što reći treći dan nakon zahvaa, ove slike govore više od riječi. Da je radni dan, sigurno bih već bila kod profesora i skidala konce. Jedino što još osjećam su flasteri, koji su zalijepljeni preko šava. Danas pijem jednu tabletu Dekortimna, antibiotik, a kapi za oči mi nisu više ni potrebne.

Treći dan nakon zahvata

Kako je vrijeme lijepo, odlučila sam izaći iz kuće, obaviti kupovinu na placu, a nakon toga sam otišla na jednosatnu šetnju sa prijateljicom. Naravno na očima sam imala naočale, koje su me štitile ne samo od sunca, već i od tuđih pogleda na zalijepljene flastere. Jedva čekam sutra posjetiti Polikliniku Sinteza i profesora, kako bi mi skinuli konce.

Ponedjeljak – četvrti dan nakon zahvata

Danas  krećem na posao, ali prije toga ću svratiti u Sintezu  na kontrolu. Ovako izgledam ujutro…

Četvrti dan nakon zahvata

Moje veselje povodom skidanja konaca ipak završilo samo skidanjem flastera, jer konci/šav se treba sušiti, pa je skidanje konaca ipak u četvrtak, odnosno 7 dana nakon zahvata. Naravno da skidanje flastera ništa ne boli. Promatram reakcije sestre i profesora iz stolice kako sve super izgleda i želim se i ja vidjeti u odrazu ogledala…..

Dakle, gledam…ne vjerujem…pa je li ja to imam kapak!

…ali pokazat ću  vam ujutro kako izgledam.

Utorak – peti dan nakon zahvata

Ok, sigurno vam izgledam čudno …mislim i ja se gledam …pa pogled mi je otvoren, ja imam kapak, rez osim što ovako izgleda, zaista ništa ne osjećam.

Peti dan nakon zahvata

Osjećaj je  prekrasan…tek sada vidim ogromnu razliku …pa cijelo vrijeme gledam slike prije i poslije… Ovo je zahvat koji toplo preporučam svim ženama, ali i muškarcima.

Još  jedan dan i skidanje konaca, a i ovaj lagani otok će splasnuti.

Vidimo se sutra, ja se veselim!

Četvrtak – tjedan dana nakon zahvata

Napokon je došao taj dan  – susret s mojim novim izgledom! Jedva čekam pogledati se u ogledalo nakon skidanja konaca…

Na vratima me naravno dočekuje vesela ekipa iz poliklinike Sinteza, pa kod mene nema straha. Ulazim u osunčanu ordinaciju gdje mi sestra Mateja u nekoliko poteza skida konce i sve prolazi bez boli i strahova. Susret mene same u ogledaju prošao je uz smijeh i sreću koju riječima ne mogu iskazati. Pa ja opet ‘vidim’, nema onog umora i jedva čekam staviti sjenilo na kapke, čim dobijem ‘zeleno svjetlo’ od profesora.

Tjedan dana nakon zahvata

Mojoj sreći nema kraja! Hvala cijelom medicinskom osoblju poliklinike Sinteza i pogotovo profesoru Mislavu Gjuriću koji je sve izveo savršeno i bez boli! Definitivno ću preporučiti svima koji imaju sličan problem kao ja! Prezadovoljna i sretna odlazim na posao, gdje me dočekuju kolegice, koje su jednako kao i ja oduševljene finalnim rezultatom.

Hvala, hvala, hvala svima iz Sinteze! Promijenili ste mi život!

Jednostavnost zahvata i vrhunski rezultati!

Što možemo dodati  na kraju ovog prekrasnog dnevnika klijentice Jelene, koji govori sam za sebe. Hvala našoj klijentici na iscrpnom bilježenju svih stanja, pogotovo onih ogoljenih, emocionalnih. Svjesni smo koliko je jaka stigma da je ovaj zahvat kompliciran i bolan. No, ujedno nam je drago što to s ovim dnevnikom i videom pobijamo i što pokazujemo ljudima da je doista riječ o rutinskom zahvatu koji poboljšava kvalitetu života. Osim da kod nas nema straha, sve zahvate izvodimo brzo, precizno, bez komplikacija. Veselimo se svim našim budućim pacijentima i svim bleferoplastikama koje nas očekuju.

Za kraj pogledajte video koji govori više od riječi.

Obratite nam se s povjerenjem

Zatražite svoj termin za konzultacije, tretman ili zahvat putem telefona +385 1 5005 970 ili pošaljite upit.
Naše osoblje kontaktirat će Vas u roku 24 sata putem telefona ili maila i ponuditi termin koji Vam najviše odgovara.

Koristimo kolačiće

Korištenjem naše web stranice potvrđujete da prihvaćate našu upotrebu kolačića. Ovdje možete saznati više o tome kako ih koristimo.

Više o kolačićima