Poliklinika Sinteza
Jolanda Kanižaj Rajković, dr. med.ažurirano 09.02.2024.

Kako mezoterapija smanjuje gubitak kose i potiče rast novih dlaka?

Održavanje zdrave kose i sprječavanje njezinog opadanja zahtijeva pažljivu njegu i stil života. To uključuje korištenje blagih šampona, izbalansiranu prehranu bogatu proteinima, vitaminima i mineralima, redovito šišanje, ali i brigu o njezi vlasišta te smanjenje stresa u užurbanoj svakodnevici.

Mezoterapija za vlasište je neinvazivni medicinski tretman koji se sve više koristi za rješavanje problema s kosom, uključujući gubitak kose i perut. Ovaj tretman koristi mikroinjekcije koje isporučuju posebno formulirane koktele vitamina, minerala, aminokiselina i drugih hranjivih tvari izravno u vlasište kako bi se potaknulo zdravlje kose i rast kose.

Koji su glavni benefiti mezoterapije za vlasište?

Mezoterapija za vlasište može pružiti brojne prednosti, uključujući:

  1. Stimulaciju rasta kose: Mezoterapija može potaknuti rast kose povećanjem cirkulacije krvi u vlasištu i jačanjem folikula kose. To može pomoći u obrnutom gubitku kose i poticanju deblje, zdravije kose.
  2. Smanjenje peruti: Injekcije mezoterapije mogu pomoći u balansiranju prirodnog ulja u koži vlasišta, što može pomoći u smanjenju peruti.
  3. Poboljšanje zdravlja kose: Vitamini i minerali isporučeni tijekom mezoterapije mogu poboljšati teksturu i sjaj kose, čineći je zdravijom i jačom.
  4. Bez operativnog zahvata: Za razliku od transplantacije kose, mezoterapija je neinvazivni postupak koji ne zahtijeva operativni zahvat ili dugotrajno vrijeme oporavka.
Prikaz mezoterapije vlasišta

Što možete očekivati tijekom i nakon tretmana mezoterapijom za vlasište?

Tijekom tretmana, vaš dermatolog koristit će finu iglu za isporuku injekcija duboko u dermis, sloj potkožni kože gdje se nalaze folikuli kose. Ovaj proces može uzrokovati blagu nelagodu, ali se obično smatra podnošljivim. Nakon tretmana, možda ćete primijetiti blago crvenilo. Ovi simptomi su obično privremeni i trebali bi nestati unutar 30 minuta.

Većina ljudi primijeti poboljšanja u debljini i zdravlju kose nakon nekoliko tretmana. Međutim, rezultati variraju od osobe do osobe i mogu ovisiti o različitim čimbenicima, uključujući vrstu problema s kosom, starost i opće zdravlje.

Vaš dermatolog može preporučiti seriju tretmana za postizanje najboljih rezultata, a redovne održavajuće tretmane može biti potrebno kako bi se rezultati održali.

Sve u svemu, mezoterapija vlasišta može biti efikasno rješenje za različite probleme s kosom. No, kao i kod svih tretmana za kosu, važno je konzultirati se s kvalificiranim dermatologom, kako biste razmotrili svoje opcije i osigurali da je tretman prikladan za vas.

Javite nam se s povjerenjem na broj telefona: +385 1 5005 970 ili nam pišite na mail:info@sinteza.hr i rezervirajte svoje konzultacije.

 

Oznake
Jolanda Kanižaj Rajković, dr. med., specijalist dermatovenerologije
Jolanda Kanižaj Rajković, dr. med.Specijalist dermatovenerologije
Ostale objave autora

Obratite nam se s povjerenjem

Zatražite svoj termin za konzultacije, tretman ili zahvat putem telefona +385 1 5005 970 ili pošaljite upit.
Naše osoblje kontaktirat će Vas u roku 24 sata putem telefona ili maila i ponuditi termin koji Vam najviše odgovara.

Kontaktirajte nas