Poliklinika Sinteza
ažurirano 13.06.2023.

Beauty savjeti – čista leđa bez akni!

Iako je dobro poznata činjenica da se akne pojavljuju na licu, one su nerijetko neželjene posjetiteljice i leđa. U susret nam idu temperature pogodne za haljine, majice ‘bez leđa’, pa ovaj problem postaje jako neugodan i izrazito vidljiv. Prije nego što se bacite na kupovinu omiljenih skincare proizvoda, prvi korak je prevencija.

Donosimo vam nekoliko savjeta kako biste spremno dočekali ovaj problem i ‘sasjekli ga’ u korijenu.

Čista posteljina i donje rublje su važni

Iako je nekada suvišno napominjati kako je higijena važna, potrebno je pobrinuti se da grudnjak operete odmah nakon drugog nošenja. U slučaju sportskih aktivnosti i pretjeranog znojenja, grudnjak biste trebali oprati nakon svakog korištenja. Tuširanje je preporučljivo odmah nakon sportske aktivnosti, budući da je znoj plodno tlo za širenje akni.

Posteljina je isto izuzetno važna, jer je kao i donje rublje, stalno u kontaktu s našom kožom, svaki dan gotovo 8 sati, koliko je preporučljivo za kvalitetan san. Savjet je da se posteljina i plahte peru svakih sedam, do maksimalno 10 dana.

Uklonite kemikalije s leđa tijekom tuširanja

Leđa se peru posljednja, to je smjernica bitna za uklanjanje kemikalija i suvišnih ulja kojima su krcati regeneratori za kosu ili maske koje žene nerijetko koriste. Neuklanjanjem ovih tvari one zaostaju na leđima i začepljuju pore te je idući korak svakako stvaranje akni na leđima. Zato, pranje leđa ostavite za sam kraj.

Kemijski piling na leđima izuzetno je popularan, no ukoliko mučite muku s aknama na tom dijelu tijela, trebali biste pripaziti o kakvom se proizvodu radi. Preporuke su piling raditi laganim kružnim pokretima, a koristiti proizvode koji ne sadržavaju ulja.

Pažljivo odaberite kremu za zaštitu od sunca i mlijeko za tijelo

Poznato je da guste formulacije za zaštitu od sunca ili mlijeka za tijelo, udružene s prljavštinom, sebumom i znojem rade kaos na licu. Ista stvar se događa se i na leđima. Zato je izbor lagane, mineralne formule sa sastojcima koji su nježni prema koži, prijeko potrebno za pravilnu njegu.

ZO Skin Health nudi odličan proizvod iz ove domene Smart Tone Broad Spectrum SPF 50. Napredna formula širokog spektra zaštite SPF 50 sadrži bezbojni primer, dizajniran da odgovara svakom tonu kože. Ova ultra lagana i visoko potentna zaštita od UVA/UVB zračenja ističe se univerzalnom nijansom koja se prilagođava svakom tonu kože pružajući joj zdravi sjaj.

Recite zbogom aknama na leđima! Ukoliko ovi savjeti ne pokažu učinkovitost, javite se za pregled kod naše dermatologinje Tošić Jukić i doznajte prave okidače ovih nametnika.

Obratite nam se s povjerenjem

Zatražite svoj termin za konzultacije, tretman ili zahvat putem telefona +385 1 5005 970 ili pošaljite upit.
Naše osoblje kontaktirat će Vas u roku 24 sata putem telefona ili maila i ponuditi termin koji Vam najviše odgovara.

Kontaktirajte nas