Poliklinika Sinteza

Piezo tehnologija – suvremeni pristup u kirurgiji u Sintezi!

Uz svu suvremenu opremu koju trenutno imamo u Poliklinici Sinteza sretni smo što je dodatno unaprijedili s novitetom na tržištu – Piezo uređajem. Riječ je o novoj tehnologiji koja je revolucionirala svijet medicine, dopuštajući  rinokirurzima da naprave profinjenije konture nosa te režu kost bez lomljenja.

Piezo kirurgija se bazira na radu Piezo električnih uređaja. Njihova specifičnost je u tome što rade na bazi ultrazvučne mikrovibracije. To je kirurgija preciznog i učinkovitog reza kosti jer smanjuje oštećenje osteocita te omogućava brže cijeljenje kosti nakon zahvata. Uz ovaj benefit, smanjen je i rizik od oštećenja mekog tkiva i okolnih važnih struktura kao što su živci, krvne žile i sluznica.

To je definitivno revolucionaran uređaj za kirurgiju kosti jer omogućuje:

-preciznost pri izvođenju operacije

-sigurnost postupka

-brži oporavak

-najvišu kvalitetu rada.

Uz ovakav uređaj, profesionalnost profesora Mislava Gjurića, koji iza sebe ima više od 7000 operacija nosa, dolazi još više do izražaja, jer uz pomoć uređaja može raditi poštednije rinoplastike, kao i niz operacija na uhu, po čemu smo posebni u cijeloj Hrvatskoj.

Piezo rinoplastika

Inovativna metoda rinoplastike je Piezo rinoplastika, koja koristi ovaj ultrazvučni uređaj. Kosti se oblikuju ultrazvučnim aplikatorima milimetarskom preciznošću, umjesto da se lome dlijetom i čekićem. Ovaj uređaj smanjuje traumu i oštećenje mekog tkiva do kojih može doći u tradicionalnim tehnikama rinoplastike. Time se omogućava sigurnija i poštednija metoda korekcije nosa. Također, piezo dolazi s različitim dodacima koji se koriste za preoblikovanje kosti, tako da je ovaj uređaj izuzetno precizan te omogućava veću uspješnost operacija nosa, kao i brži oporavak.

Prednosti ove tehnologije su brojne:

  • Nema lomljenja kosti
  • Čuva se nosni most
  • Cilj je preoblikovanje, a ne uklanjanje tkiva
  • Fino oblikovanje nosa
  • Preciznija i nježnija metoda
  • Minimalna otečenost i minimalan ožiljak nakon zahvata

Idealni kandidati su klijenti kojima je potrebna redukcija ili prilagodba nosne kosti. To može uključivati ​​smanjenje koštane grbe, podešavanje koštanih devijacija ili nepravilnosti kostiju i sužavanje koštanog srednjeg svoda. Piezo rinoplastika nije prikladna za namještanje vrška nosa i hrskavice te se ovi zahvati obično izvode tehnikama šavova i presađivanja. Drugi važan čimbenik koji treba uzeti u obzir je da se Piezo rinoplastika najčešće izvodi otvorenim pristupom i tek vrhunski rinokirurzi je mogu koristiti zatvorenim ili intranazalnim pristupom.

Korekcije uha uz piezo tehnologiju

Uz korekciju nosa, profesor Mislav Gjurić u Sintezi radi i zahvate na srednjem uhu, uz pomoć ove tehnologije 21. stoljeća. Egzostoza zvukovoda – operacija suženog zvukovoda, stapedotomija – operacija otoskleroze, timpanoplastika – operacija srednjeg uha zbog upale, zahvati su koji se u Poliklinici Sinteza mogu izvoditi uz pomoć Piezo uređaja, koji smanjuje vrijeme oporavka i pacijentima daje jednu novu dimenziju liječenja.

Javite nam se s povjerenjem i rezervirajte svoje konzultacije kod profesora Mislava Gjurića, ukoliko trebate korekciju nosa ili operaciju uha s bržim oporavkom. Za više informacija kontaktirajte nas na telefon: +385 1 5005 970 ili nam se javite putem maila: info@sinteza.hr.

Obratite nam se s povjerenjem

Zatražite svoj termin za konzultacije, tretman ili zahvat putem telefona +385 1 5005 970 ili pošaljite upit.
Naše osoblje kontaktirat će Vas u roku 24 sata putem telefona ili maila i ponuditi termin koji Vam najviše odgovara.

Kontaktirajte nas