Poliklinika Sinteza

Nova zvijezda dermatološkog odjela – Fotona laser Dynamis!

U Polikliniku Sinteza stigao je SP Dynamis PROFotonin laser najnaprednije tehnologije koji kombiniranjem 2 komplementarne valne duljine, Nd: YAG koja prodire u dublje slojeve kože, i Er: YAG koji učinkovito uklanja sve nesavršenosti na površini kože, ostvaruje izvrsne rezultate u ublažavanju bora i ožiljaka, pomlađivanju lica i nekirurškom faceliftingu.

 

Riječ je o protokolu koji sinergističkim djelovanjem na različite slojeve kože, omogućava obnovu kolagena u punoj debljini kože, što učinkovito i uspješno djeluje na dugoročno zatezanje kože te popunjavanje njezinog volumena neinvazivnim putem –  bez aplikacije dermalnih filera.

Ova 4 koraka 4D faceliftinga uključuju:

  1. SmoothLiftin

Nježni tretman uz frakcijski laser kroz usnu šupljinu stimulira kontrakciju postojećeg kolagena u najdubljim dijelovima kože kao i stimulaciju proizvodnje novog kolagena. Rezultat je zategnutija koža te popunjavanje nazolabijalnih bora i smanjenje bora oko usta.

  1. FRAC3

Frakcionalni laser ciljano tretira dublje nepravilnosti te obnavlja, podiže i zateže kožu obraza i posljedično ističe konture čeljusti. Rezultat je bolji tonus kože.

  1. PIANO

Ultra dugim pulsom se na siguran način kontrolirano zagrijava tkivo izvana, čime se postiže obnavljanja kolagena i učvršćivanja kože lica. Djeluje preko površine i kroz kožu na potkožno tkivo, čime se postiže osjetno i vidljivo zatezanje kože.

  1. SupErficial

Uz blagi površinski laserski piling postiže se efekt osvježene kože, na kojoj se ublažavaju nepravilnosti, poboljšava tekstura te ujednačava ten.

Pomlađivanje lica uz Fotonin 4D laser može se raditi tijekom cijele godine. Nema potrebnog vremena za oporavak, pa nakon tretmana možete nastaviti s uobičajenim aktivnostima. Efekt je zamaman – pomlađena, vidljivo čvršća koža s plićim borama. Preporuča se 3 tretmana u razmaku od 3 tjedna, no svakako da u suradnji s doktorima iz Poliklinike Sinteza dogovarate personalizirane tretmane, sukladno vašim jedinstvenim potrebama.

Meki fibromi, seberojične keratoze, milije i bradavice, sve su to dobroćudne promjene koje funkcionalno i estetski nisu omiljene pojave. Uz Er:YAG laser možete na brz način otkloniti kožne promjene koje vam smetaju – bez šavova i previjanja.

Prvi korak su svakako konzultacije s doktoricom iz Poliklinike Sinteza koja odlučuje radi li se o dobroćudnoj promjeni. Zahvat se obavlja s lokalnom anestezijom ili bez nje, uz brz oporavak. Nakon tretmana, na tretirano područje se aplicira antibiotska mast. Nakon što se stvori krastica i otpadne s vremenom, ostaje ružičasta boja koja se s protokom vremena izjednačava s ostatkom kože.

Hemangiomi, spider nevusi, cherry angiomi, venus lake, kapilare na licu i nogama, samo su dio vasklarnih promjena koje narušavaju estetiku. Apsorpcijom laserske energije unutar krvne žile, ona se pretvara u toplinu uklanja bez oštećenja okolnog tkiva.

Za uklanjanje vaskularnih promjena koristimo Nd:YAG laser, koji prodire od 5 – 6 mm u kožu osiguravajući instant rezultat koji vremenom postaje još fascinantniji. Tako npr. imate naoko odmah vidljivo uklanjanje kapilarica s lica, nogu i sl.

Uz ovo, laser odlično liječi i rozaceu te smanjuje upalu i crvenilo lica.

Ožiljci, kao posljedica kirurškog zahvata, akni, presađivanja kože ili širokog spektra ozljeda te strije radi slabog odgovora na većinu dostupnih terapija svima nam zadaju muke.

Kombinacija neablativnog i frakcionalnog ablativnog lasera prilikom istog tretmana rezultira najboljim estetskim rezultatom tretiranja različitih vrsta ožiljaka. Najbolji rezultati postižu se djelovanjem na svježe ožiljke, no vrlo dobri rezultati se zapažaju i pri djelovanju na stare, izdignute i neravne ožiljke.

Tijekom individualnih konzultacija dolazi se do idealnih rješenja za vaše potrebe te se laserska terapija prilagođava sukladno kožnim oštećenjima. Važno je napomenuti da je ovo progresivan tretman, rezultati se ne vide odmah, pa je potrebno pričekati nekoliko tjedana ili mjeseci za potpuni učinak.

Nd:YAG laser koristi se u protokolu namijenjenom za tretiranje akni. Funkcionira tako što pomoću fotoselektivne apsorpcije i zagrijavanja suviše aktivnih lojnih žlijezda smanjuje upale.

Laser prodire duboko u kožu te termalnim putem uništava veću količinu lojnih žlijezda, ne oštećujući pritom okolno tkivo. Uz ovaj proces, ubrzava i proces cijeljenja, potiče stvaranje novog kolagena te smanjuje upalne procese.

Rezultat je poboljšana tekstura kože uz smanjenje upala. Terapija je sigurna, precizna, bez korištenje lijekova.

 

Čak 10 % ljudi boluje od onihomikoze – gljivične infekcije nokta, ležišta ili oboje. Terapija Nd:YAG laserom učinkovito liječi gljivične infekcije, jer prodire u zahvaćeno tkivo matriksa, ležišta nokta te okolne kože i toplinskim djelovanjem dubinski eliminira gljive.

Preporuča se napraviti 4 tretmana u razmaku od tjedan dana za puni učinak.

Obratite nam se s povjerenjem

Zatražite svoj termin za konzultacije, tretman ili zahvat putem telefona +385 1 5005 970 ili pošaljite upit.
Naše osoblje kontaktirat će Vas u roku 24 sata putem telefona ili maila i ponuditi termin koji Vam najviše odgovara.

Kontaktirajte nas