Poliklinika Sinteza

Inovativni laserski tretmani za intimno zdravlje!

Pozivamo Vas da se naručite na BESPLATNE konzultacije i GRATIS pregled 02.02. kod naše doktorice Kejle te se informirate o svim laserskim tretmanima!

U Polikliniku Sinteza stigao je SP Dynamis PRO, Fotonin laser najnaprednije tehnologije koji učinkovito rješava probleme povezane s intimnim područjem, poput inkontinencije, proširene rodnice, prolapsa, vaginalne atrofije.

Laserski tretmani bezbolni su, sigurni i neinvazivni, a stimuliraju prirodne procese stvaranja novih kolagenih i elastičnih vlakana te potiču kvalitetniju opskrbu krvlju (hranjenje) u vulvo-vaginalnom području.

Lasersko liječenje stresne urinarne inkontinencije

Inkontinencija se definira kao nekontrolirano otjecanje mokraće i važan je gerontološko -javnozdravstveni problem, koji zbog manjkave preventive rezultira visokim troškovima i dugotrajnim liječenjem. Inkontinencija se javlja dvostruko češće u žena nego u muškaraca. Od nevoljnog otjecanja mokraće ili nekog vida nelagode pri spolnosti pati čak 40% žena iznad 35 godina.

Er:YAG laser od 2940 nm ima ugrađenu tehnologiju koja omogućuje isporuku precizno kontrolirane laserski inducirane topline, koja stimulira kolagenezu i potiče remodeliranje kolagena, tkivo sluznice (u području predvorja rodnice i otvora mokraćne cijevi).

Korištenjem lasera događa se širok spektar pogodnih efekata, a glavne karakteristike tretmana su:

 • rješenje za blagu i umjerenu stresnu inkontinenciju
 • fototermalno zatezanje regije uretre i prednje stijenke mjehura
 • minimalno invazivan tretman, bez kirurškog reza
 • nije potrebna anestezija
 • postupak ne zahtjeva duži boravak u klinici
 • sigurno, brzo i jednostavno
 • visoka uspješnost i zadovoljstvo pacijenata

Lasersko liječenje vaginalne atrofije

Vulvo-vaginalna atrofija uzrokuje gubitak nutrijenata, elastina i kolagena, tj. važnih elemenata rodnice i stidnice. Ovo stanje može uzrokovati iritaciju, suhoću rodnice, pečenje, narušiti kontrolu otjecanja mokraće, te izazivati bol kod spolnih odnosa. Zanemarivanje ovih simptoma negativno utječe na spolni život, a posljedično na opću kvalitetu života.

Inovativan i jedinstveni, neinvazivi 2940 nm Er:YAG laser uspješno tretira simptome vaginalne atrofije. Temelji se na neablativnom fototermalnoj tretiranju vaginalnog kanala. Tretman se temelji na laserskom zagrijavanju vaginalnog tkiva, koje stimulira angiogenezu, aktivnost fibroblasta i stvaranja novog kolagena, bez ablacije.

Korištenjem lasera događa se širok spektar pogodnih efekata, a glavne karakteristike tretmana su:

 • fototermalna terapija vaginalnog kanala
 • funkcionalna obnova sluznice rodnice
 • sigurno liječenje bez dugotrajne hormonske terapije
 • minimalno invazivna metoda liječenja
 • nije potrebna anestezija
 • postupak bez dužeg boravka u klinici

Laserski tretman za prolaps zdjeličnih organa

Prolaps zdjeličnih organa, uzrokovan popuštanjem mišićno-vezivnog potpornog sustava zdjeličnog dna, trajan je izazov ginekolozima. Inovativna laserska terapija alternativa je za liječenje POP-a. Koristi nježne, neablativne fototermalne efekte, za zatezanje tkiva i vaginalnog kanala. Preliminarno kliničke studije pokazuju da je učinkovit, jednostavan za izvođenje i siguran postupak.

Protokol laserskog tretmana uključuje tri koraka:

Korak 1: Kružno (360°) zagrijavanje cijelog vaginalnog kanala.

Korak 2: Angularno zagrijavanje prolabiranog zida vagine.

Korak 3: Zagrijavanje područja predvorja rodnice

Obično će pacijentima trebati više od jednog tretmana liječenja (do četiri) za puni učinak.

Lasersko sužavanje vagine

Riječ je o inovativnoj i jedinstvenoj, patentiranoj, neinvazivnoj Er:YAG laserskoj terapiji za liječenje sindroma proširene rodnice, stanja koje se općenito povezuje s postporođajnim promjenama, kao i s prirodnim starenjem.

Precizno kontrolirana energija pulsira i izaziva toplinski učinak u vaginalnom tkivu, te potiče remodeliranje kolagena i sintezu novih kolagenskih vlakana. Krajnji rezultat neogeneze kolagena i remodeliranje je zatezanje vaginalnog kanala.

Fotobiomodulacija i liječenje boli – idealno rješenje za zacjeljivanje rana i smanjenje boli

Fotobiomodulacija (PBM) pruža klinički dokazano, neinvazivno rješenje za širok spektar primjena zacjeljivanja rana i liječenja boli, nudeći postupke koji su:

 • Vrlo učinkoviti u smanjenju boli
 • Neinvazivni, s poboljšanim zacjeljivanjem
 • Brzi i jednostavni
 • Jednostavni za pacijenticu i liječnika

PBM koristi nisku razinu, vidljivu crvenu do infracrvenu svjetlosnu energiju, koja potiče stanice na prirodno zacjeljivanje, ublažava bol i smanjuje upalu. Dodatno, proces rezultira ubrzanom regeneracijom tkiva, stimulacijom metabolizma stanica, povećanjem protoka limfe i stimulacijom mikrocirkulacije.

Pozivamo Vas da se naručite na BESPLATNE konzultacije i GRATIS pregled 02.02. kod naše doktorice Kejle te se informirate o svim laserskim tretmanima!

Rezervirajte svoj termin +385 1 5005 970 pozivom na broj ili putem e-maila: info@sinteza.hr.

 

Obratite nam se s povjerenjem

Zatražite svoj termin za konzultacije, tretman ili zahvat putem telefona +385 1 5005 970 ili pošaljite upit.
Naše osoblje kontaktirat će Vas u roku 24 sata putem telefona ili maila i ponuditi termin koji Vam najviše odgovara.

Kontaktirajte nas