Poliklinika Sinteza

Doc.dr.sc. Renata Huzjan Korunić dr.med.

Specijalist radiologije, subspecijalist ultrazvuka

Rođena je i odrasla u Zagrebu, gdje završava osnovnu i srednju školu te Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu na kojem je diplomirala s odličnim uspjehom 1997. godine. Specijalistički staž je odradila u KB „Sestre milosrdnice“ nakon čega je 1998. položila stručni ispit i stekla uvjete za samostalan rad.

Od 1998. do 2001. godine radi kao znanstveni novak na Klinici za dječje bolesti Zagreb gdje završava edukacije za Color  Doppler intrakranijske i ekstrakranijske cirkulacije te ultrazvuk u dijagnostici ranog oštećenja mozga.

Tijekom 2002.g. započinje specijalizaciju iz radiologije na KB „Dubrava“ te 2008.godine uspješno polaže specijalistički ispit. U 2014. godini postaje subspecijalist iz užeg područja ultrazvuka. Od 2008. do kraja 2022.g zaposlena je kao specijalist radiologije na KB „Dubrava“ gdje stječe veliko kliničko iskustvo rada s pacijentima te redovito sudjeluje u radu interdisciplinarnih timova.

Uža područja interesa uključuju ultrazvučnu dijagnostiku, dijagnostiku bolesti dojke te radiološku dijagnostiku bolesti pluća, abdomena i zdjelice, za što se usavršavala na znanstvenim skupovima u zemlji i inozemstvu. Tijekom 2004./2005. završava subspecijalističku edukaciju za radiologiju bolesti dojke na prestižnoj MSKCC u New Yorku.  U studenom 2006. godine stječe akademski stupanj magistra znanosti, a u prosincu 2011.godine akademski stupanj doktora znanosti iz područja biomedicine i zdravstva na Medicinskom fakultetu u Zagrebu. Godine 2016. izabrana je u naslovno znanstveno-nastavno zvanje docentice radiologije na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Kao predavač sudjelovala je na brojnim skupovima u zemlji i inozemstvu. Također, više godina  aktivno je  sudjelovala u nastavi preddiplomske i diplomske nastave studija medicine iz radiologije, u nastavi radiologije za studente na engleskom jeziku, kao i u nastavi poslijediplomskih studija i tečajeva trajnog usavršavanja. Autor i koautor je više od 25 znanstvenih radova, od kojih je jedanaest indeksirano u CC časopisima  te je  koautor u nekoliko poglavlja knjiga, uključujući i  recentno (2023.g) izdan udžbenik radiologije namijenjen studentima i specijalizantima kliničke radiologije.

Član je HLK, HRD, ESR i Hrvatskog društva za ultrazvuk u medicini i biologiji.

Od 2023. godine dr. Huzjan Korunić zaposlena je kao specijalist radiologije u DZ Zagreb Centar.

Udana je i majka je dvoje djece.

Obratite nam se s povjerenjem

Zatražite svoj termin za konzultacije, tretman ili zahvat putem telefona +385 1 5005 970 ili pošaljite upit.
Naše osoblje kontaktirat će Vas u roku 24 sata putem telefona ili maila i ponuditi termin koji Vam najviše odgovara.

Kontaktirajte nas