Poliklinika Sinteza
Nutricionist Nenad Bratković

Nenad Bratković mag. nutr.

Sveučilišni magistar fitofarmacije i dijetoterapije, diplomirani sportski nutricionist

Nakon studija na Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu, završava poslijediplomski specijalistički studij Fitofarmacije s dijetoterapijom na Farmaceutsko-biokemijskom fakultetu u Zagrebu te studij sportske prehrane u inozemstvu.

Od 2007.godine do danas, radio je kao kao nutricionist s tisućama brojnih klijenata: osobama s raznim zdravstvenim indikacijama koje zahtijevaju dijetoterapiju, kao i sa sportašima iz skoro sviju sportova, od kojih su mnogi državni prvaci, rekorderi, olimpijci i osvajači europskih i svjetskih medalja.

Kontinuirano se obrazuje na edukacijama, tečajevima te stručnim skupovima u inozemstvu i u Hrvatskoj. Predavač je na mnogobrojnim kongresima, stručnim skupovima u Hrvatskoj i inozemstvu. Konzultant je tvrtkama, udrugama i sportskim klubovima, gostuje u svim televizijskim i radijskim te ostalim medijskim kućama; kontinuirano provodi edukacije medijskim nastupima na televiziji, radiju, elektroničkim medijima i tiskovinama.

Organizator je jedinstvenih NutriKlinika simpozija “Integrativan pristup zdravlju” u 4 izdanja, koji okupljaju stručnjake iz zdravstva, s naglaskom na integrativan pristup zdravlju žene. Također, organizator je i začetnik prvog NutriKlinika međunarodnog okruglog stola o sportskoj prehrani održanog u Ljubljani.

Zagovara integrativan pristup zdravlju čijeg je koncepta idejni začetnik i promicatelj. Surađuje s mnogim liječnicima, ljekarnicima i kineziolozima . Pozvani je predavač na preko stotinu stručnih skupova za ljekarnike, liječnike, medicinske sestre.

Član je znanstvenog odbora Hrvatske udruge za bolesti štitnjače, stručni je suradnik Udruge oboljelih od celijakije Celivita, autor je dva poglavlja (o sportskoj prehrani i prehrani starijih osoba) u udžbeniku o dijetetici i prehrani za medicinske sestre autorice prof.dr.sc. Jasne Čerkez Habek u izdanju Medicinske naklade.

Koautor je poglavlja o sportskoj prehrani u sveučilišnom udžbeniku o ortopediji (zakazan izlazak u 2024.godini).

Od 2017. je godine bio član medicinske službe i službeni klupski sportski nutricionist KK Cedevita Zagreb, a od 2020.godine KK Cedevita Olimpija Ljubljana u Sloveniji u kojem djeluje kao konzultant i član medicinske službe.

Obratite nam se s povjerenjem

Zatražite svoj termin za konzultacije, tretman ili zahvat putem telefona +385 1 5005 970 ili pošaljite upit.
Naše osoblje kontaktirat će Vas u roku 24 sata putem telefona ili maila i ponuditi termin koji Vam najviše odgovara.

Kontaktirajte nas