Poliklinika Sinteza

Prof.prim.dr.sc. Miroslav Smerdelj dr. med.

Specijalist ortopedije, subspecijalist traumatologije lokomotornog sustava

Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu završio je 1977. godine te iste godine upisao postdiplomski studij „Javno zdravstveno i epidemiologija“ te položio propisane ispite. Kao liječnik opće prakse radio je u DZ Osijek te stručni ispit položio 1979. godine.

Specijalistički ispit iz epidemiologije položio je u ožujku 1985. godine, a iste godine odobrena mu je specijalizacija iz ortopedije na Klinici za ortopediju KBC Zagreb. Tijekom obavljanja specijalističkog staža iz ortopedije proveo je 6 mjeseci u Hospital for special surgery Corrnel – University New York, gdje se educirao u zbrinjavanju sportskih ozljeda te ugradnji endoproteza kukova i koljena. Položio je specijalistički ispit iz ortopedije 1988. godine te iste godine postao znanstveni asistent. Magistarski rad je obranio 1987. godine, a doktorsku disertaciju obranio je 1999. godine na Medicinskom fakultetu u Zagrebu. Tijekom rada na Klinici za ortopediju u više je navrata boravio na stručnim usavršavanjima u inozemstvu (Austrija, Italija, Njemačka, Nizozemska, Švicarska, Velika Britanija, USA). Dobio je 1996. godine AO stipendiju te provodi 3 mjeseca na Klinici za traumatologiju u Freiburgu, u Njemačkoj, a 1997. godine 2 mjeseca u AKH Klinici u Beču, gdje se educira u operacijskim liječenjima tumora lokomotornog sustava.

Za vrijeme Domovinskog rata od rujna 1991. godine aktivno je uključen kao član mobilne kirurške ekipe. Na Medicinskom fakultetu u Zagrebu redovito je bio uključen u diplomsku i poslijediplomsku nastavu te je višegodišnji predavač kolegija Sportska medicina na Zdravstvenom učilištu u Zagrebu.

Aktivno je sudjelovao na brojnim domaćim i međunarodnim skupovima. Redoviti je predavač na UZV i AO tečajevima u organizaciji Klinike za ortopediju. U svom radu posebno se bavi endoprotetikom zglobova, sportskim ozljedama te liječenjem tumora lokomotornog sustava.

Dobio je naziv primarijus 2002. godine, a 2004. godine odabran je za znanstvenog suradnika. Priznat mu je 2005. godine status subspecijalista traumatologije lokomotornog sustava, a 2007. godine dobiva zvanje nastavnog docenta Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, a 2011. godine odabran je u stalno nastavno zvanje profesora Zdravstvenog veleučilišta u Zagrebu. Do 2019. godine radio je u Klinici za ortopediju KBC Zagreb na mjestu pročelnika 1. odjela, a sljedeće 3 godine u Općoj bolnici Varaždin na odjelu traumatologije i ortopedije.

Kao sportski liječnik bio je aktivan u KK Zagreb od 1997. do 2018. godine, a niz godina aktivno sudjeluje na nekoliko Europskih prvenstava kao liječnik košarkaške reprezentacije Hrvatske. Također je bio liječnik reprezentativnih selekcija Hokeja na ledu.

Član je HLZ , Hrvatskog ortopedskog društva, Udruženja ortopeda i traumatologa Hrvatske, te Svjetskog udruženja ortopeda i traumatologa – SICOT.

Trenutno je dopredsjednik HUZDUKa (Hrvatskog udruženja zdravstvenih djelatnika u košarci). Od 2008. godine redoviti je član Zdravstvene komisije Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) te je kao član zdravstvenog tima sudjelovao na Olimpijskim igrama u Pekingu, Londonu i Riju te na prvoj Europskoj olimpijadi u Bakuu.

Obratite nam se s povjerenjem

Zatražite svoj termin za konzultacije, tretman ili zahvat putem telefona +385 1 5005 970 ili pošaljite upit.
Naše osoblje kontaktirat će Vas u roku 24 sata putem telefona ili maila i ponuditi termin koji Vam najviše odgovara.

Kontaktirajte nas