Poliklinika Sinteza
vistabel terapija bora lica
Jolanda Kanižaj Rajković, dr. med.ažurirano 16.04.2024.

Kada je pravo vrijeme za Vistabel?

Znate li onaj trenutak kada prvi put primijetite tu “zrelu” liniju ili bore oko očiju, i odjednom vam se čini da je starenje stiglo prebrzo? To je trenutak kada shvatite da je vrijeme za konkretne korake koji će usporiti starenje i osvježiti vaše lice. Postoji čudotvoran način koji može pomoći u sprječavanju tih ranih borica, a on se zove Vistabel!

Kao iskusni dermatolog specijaliziran za pomlađivanje lica, često se susrećem s pitanjem: “Kada je pravo vrijeme za početi razmišljati o Vistabel tretmanima kako bih prevenirao/la pojavu bora?” U ovom članku, istražit ćemo upravo tu temu i pružiti vam korisne smjernice, kako biste donijeli najbolju odluku za vašu kožu i izgled.

Pojava bora na licu

Kada se prvi znakovi starenja počinju pojavljivati?

Prije nego što razgovaramo o tome kada je pravo vrijeme za Vistabel, važno je razumjeti kada se prvi znakovi starenja počinju pojavljivati na koži. Obično, većina žena počinje primjećivati fine bore i linije na licu nakon 30. godine. To je prirodan dio procesa starenja kože i rezultat smanjenja proizvodnje kolagena i elastina.

Prevencija vs. korekcija

Jedan od ključnih koncepta koji želimo istaknuti je razlika između prevencije i korekcije. Vistabel se često koristi za korekciju postojećih bora, ali također može biti izuzetno učinkovit u prevenciji njihovog nastanka. Pravilno upravljanje Vistabel tretmanima može vam pomoći da zadržite mladolik izgled i spriječite duboke bore prije nego što se pojave.

Pravo vrijeme za razmatranje Vistabel tretmana

A sada, “kada je pravo vrijeme?” Pitanje na koje nema čarobnog odgovora. Svatko je jedinstven, baš kao i svačija koža.

  1. Razmislite o genetici

Ako primijetite da su vaši roditelji ili bliski rođaci imali rane znakove starenja, to može biti znak da biste trebali razmotriti Vistabel kao prevenciju.

  1. Počnite u 30-ima ili kasnije

Iako ne postoji univerzalno pravo vrijeme za početak Vistabel tretmana, većina stručnjaka se slaže da su 30. ili 40. godine dobar trenutak za razmatranje prevencije bora.

  1. Individualna procjena

Svaka osoba je jedinstvena, pa je najbolje konzultirati se s dermatologom  za pomlađivanje lica, kako biste dobili personalizirane preporuke.

Kako Vistabel djeluje kao prevencija bora?

Vistabel djeluje opuštanjem mišića koji uzrokuju bore na licu. Kada se primijeni u određenim područjima, poput čela i oko očiju, Vistabel sprječava konstantno ponavljanje ekspresija koje vode do stvaranja dubokih bora. To znači da će se bore manje formirati ili će biti manje izražene.

Konzultacija s dermatologom prije svega

Prije nego što se odlučite za Vistabel tretmane, uvijek je najbolje konzultirati se s iskusnim dermatologom. On će provesti temeljitu analizu vaše kože, razgovarati s vama o vašim ciljevima i pružiti vam personalizirane smjernice. Također će vam objasniti postupak tretmana, nuspojave i što možete očekivati nakon tretmana.

Vistabel može biti izvanredan alat za prevenciju bora i očuvanje mladolikog izgleda kože, posebno za žene starije od 35 godina. Ključ je pažljiva analiza i individualna procjena koju pruža iskusni dermatolog. Ako ste zainteresirani za Vistabel kao preventivnu mjeru protiv bora, neka vaš prvi korak bude konzultacija s profesionalcem – dermatologom koji će vam pomoći da donesete najbolju odluku za vašu kožu i ljepotu.

Zadržite mladalački izgled i samopouzdanje koje zaslužujete! Javite nam se s povjerenjem na telefon: +385 1 5005 970 ili putem maila: info@sinteza.hr.

Za direktne rezervacije termina kliknite na link.

Jolanda Kanižaj Rajković, dr. med., specijalist dermatovenerologije
Jolanda Kanižaj Rajković, dr. med.Specijalist dermatovenerologije
Ostale objave autora

Obratite nam se s povjerenjem

Zatražite svoj termin za konzultacije, tretman ili zahvat putem telefona +385 1 5005 970 ili pošaljite upit.
Naše osoblje kontaktirat će Vas u roku 24 sata putem telefona ili maila i ponuditi termin koji Vam najviše odgovara.

Kontaktirajte nas