Poliklinika Sinteza
Vistabel terapija bora lica
Mateja Tošić Jukić, dr. med.ažurirano 12.02.2024.

11 važnih činjenica o Vistabel tretmanu za bore lica

Već godinama Vistabel za bore lica vlada ljestvicom najpopularnijih i najizvođenijih estetskih tretmana u svijetu i s punim pravom drži poziciju kralja tretmana ljepote.

Znanje je moć i uvijek je ohrabrujuće znati što možete očekivati na tretmanu. Bilo da ste već zakazali posjet ili pokušavate procijeniti jeste li ste dobar kandidat za ovu magičnu injekciju, koja nevjerojatno uspješno i učinkovito zaglađuje bore, na pravom ste mjestu.

Donosimo najvažnije stvari koje biste trebali znati o Vistabel tretmanu za bore lica.

1. Vistabel zaglađuje bore – neće promijeniti teksturu ili stanje kože 

Evo čiste istine – nikakva količina Vistabela ne može nadoknaditi nezdravu kožu. Zdravoj koži dajte prednost prije svega. Vistabel djeluje tako da privremeno paralizira mišiće koji stvaraju bore na licu i nije namijenjen uklanjanju oštećenja uzrokovanih suncem, kao što su hiperpigmentacije, a ne može nadoknaditi ni izgubljeni volumen, niti može remodelirati teksturu kože.

Za najbolje rezultate, preporuča se Vistabel uvijek kombinirati s proizvodima za kućnu njegu ili tretmanima koji će raditi na kvaliteti kože i aktivno usporavati proces starenja.

2. Vistabel ne popunjava bore – točka

Iako već nekoliko dana nakon aplikacije Vistabela primjećujemo kako bore nestaju sa našeg lica, važno je prije samog tretmana s liječnikom porazgovarati o tome koje bore će uistinu nestati, a na koje nema puno utjecaja.  Vistabel se aplicira u mišiće i ni na koji način ne ispunjava bore i rezultati nakon tretmana će biti vidljivi na dinamičkim borama, tj. onima koje nastaju i nestaju uslijed kontrakcije mišića dok će se statičke bore, odnosno one koje su prisutne na našem licu i u mirovanju samo blago ublažiti.

3. Liječenje izoliranih mišića nije dobar plan

U Poliklinici Sinteza njegujemo cjeloviti pristup klijentu i licu, i uložit ćemo veliki trud da vas odgovorimo od ove ideje. Mišići lica djeluju u sinergiji, i ukoliko vas smetaju samo vaše bore na čelu, nakon aplikacije Vistabela isključivo u mišić frontalis, sigurno nećete biti zadovoljni. Ukoliko blokiramo jedan mišić, drugi će pokušati nadoknaditi taj manjak i pojačano raditi, što uglavnom ne izgleda najbolje, tako da ćemo uvijek tretirati i mišiće glabele, one poznate „11“ koje nastaju mrštenjem, a ponekad je nužno tretirati i bore „smijalice“ pored oka . Za prirodne i dobre rezultate potrebno je održati mišiće u ravnoteži, da ne bi došlo do osjećaja težine, neprirodnih pokreta mišića i slično.

4. Vistabel liječi više od bora

Prema odobrenju FDA agencije za lijekove i uputi proizvođača, Vistabel je indiciran za privremeno poboljšanje izgleda vertikalnih bora između obrva, lepezastih bora pored očiju te čeonih bora vidljivih pri najjačem podizanju obrva. Također, odobren je za liječenje prekomjernog znojenja pazuha, ali pokazao se vrlo učinkovit za kontrolu znojenja i na drugim regijama tijela. Također je učinkovit i za ublažavanje proširenih pora, u liječenju rozaceje i akni, kao i kod migrena, preaktivnog mjehura te u brojnim drugim medicinskim stanjima.

5. Izbjegavajte lijekove za razrjeđivanje krvi tjedan dana prije termina

Kao i kod bilo kojeg injektabilnog tretmana, da bi se smanjio rizik nastanka hematoma preporuka je izbjegavati lijekove i hranu koja dovodi do razrjeđivanja krvi. Popis razrjeđivača krvi uključuje Asprin, Ibuprofen, vitamine (D, E i A), riblje ulje, melatonin, visoke doze češnjaka, alkohol, đumbir, ginseng, ginko biloba, kurkumu, kurkumin , cayenne, omega-3 & 6, laneno ulje, zeleni čaj.

6. Nemojte vježbati, spavati ili ići na masažu nakon Vistabela

Nakon tretmana ne preporuča se intenzivna fizička aktivnost, pa je najbolje otići unaprijed ili preskočiti teretanu. Također, preporuča se izbjeći ležeći položaj 4 sata nakon tretmana, pa je „beauty nap“ zabranjen, kao i odlazak na masažu. Iako rijetko, može doći do migracije proizvoda što može rezultirati paralizom mišića koje nismo željeli opustiti, a to može rezultirati čak i ptozom, odnosno privremenim spuštanjem gornjeg kapka.

7. Oporavak nakon Vistabela je minimalan

Osim uzimanja slobodnog dana od teretane i odgađanja masaže, praktički nema nikakvih zabrana ili posebnih uputa kojih se potrebno pridržavati nakon tretmana. Većina klijenata odlazi s malim izbočinama na mjestima ubrizgavanja, ali one nestanu u roku od 20 minuta do jednog sata.  Kao i nakon svih injektabilnih tretmana, može nastati mala modrica, koja uglavnom spontano nestaje kroz nekoliko dana i lako se može prekriti make-upom.

8. Pričekajte dva tjedna prije mikrobladinga ili tetoviranja obrva

Da bi rezultati Vistabela bili potpuno vidljivi trebaju proći 2 tjedna i u tom se periodu preporuča ne izvoditi tretmane na obrvama, jer puni efekt Vistabela još nije postignut, što može rezultirati asimetrijom. Dozvoljeno je čupanje obrva, ali za trajnije metode ocrtavanja potrebna je „pauza“ da ne biste poslije žalili radi različitih obrva.

9. Muškarci se odlučuju za Vistabel više nego ikad prije

Ako ste muškarac koji razmišlja o Vistabelu, ali brinete da je to “samo za žene”, znajte da je broj muškaraca kod ovog tretmana u strelovitom usponu. Zapravo, povećao se za više od 300% od 2000. godine, prema Američkom društvu plastičnih kirurga. Radi jednostavnosti samo zahvata, brzine i minimalnog oporavka uz prirodan i osvježen izgled, muškarci ga vrlo rado biraju za usporavanje znakova starenja.

10. Ne biste trebali aplicirati Vistabel ako ste trudni ili dojite

Kao što vrijedi za veliku većinu lijekova i estetskih tretmana, u ovom blaženom periodu ne preporučuje se apliciranje Vistabela.

11. Odaberite liječnika kojem vjerujete

Pažljivo odaberite liječnika koji je educiran i iskusan. Na tržištu je dostupno više različitih proizvoda, sve češće se događaju slučajevi da je proizvod previše razrijeđen, pa izostane rezultat ili se zbog nestručne aplikacije događaju komplikacije. Osim iskustva i izvrsnog poznavanja anatomije, važno je i „upoznavanje“ klijenta i liječnika, pa su onda izvrsni rezultati zagarantirani.

Stoga, pozivamo vas u Polikliniku Sinteza gdje možete napraviti ovaj tretman te se osjećati sigurno i zadovoljno s finalnim rezultatom.

Mateja Tošić Jukić, dr. med.specijalistica dermatologije i venerologije
Ostale objave autora

Obratite nam se s povjerenjem

Zatražite svoj termin za konzultacije, tretman ili zahvat putem telefona +385 1 5005 970 ili pošaljite upit.
Naše osoblje kontaktirat će Vas u roku 24 sata putem telefona ili maila i ponuditi termin koji Vam najviše odgovara.

Kontaktirajte nas